Şoferii vor putea verifica preţurile de la pompă pe telefon

Consiliul Concurenţei vrea să implementeze „Monitorul Carburanţilor”. Anunţul a fost făcut, la Târgu Jiu, de preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu. În acelaşi timp, va fi prelungit şi programul „Monitorul preţurilor la alimente”, proiecte pentru care se vor cheltui aproximativ trei milioane de lei.

Preţurile de la pompă vor putea fi monitorizate începând cu anul viitor. „E un proiect care a fost bugetat. E prins în bugetul nostru. Undeva spre sfârşitul anului va fi funcţional şi spun asta pentru că altfel pierdem banii. Procedurile sunt în lucru. Dacă nu le terminăm anul acesta, înseamnă că pierdem banii. Noi nu pierdem bani niciodată. Sunt convins că vom finaliza până la sfârşitul anului atât Monitorul Carburanţilor, cât şi extinderea la nivel naţional a Monitorului preţurilor la alimente”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, la Târgu Jiu.

După ce va fi implementat, fiecare şofer va putea verifica preţurile carburanţilor la staţiile din traseul său. În acest fel, susţin oficialii Consiliului Concurenţei, marile companii ar putea fi forţate să scadă preţurile la pompă. „Va fi similar cu cel al alimentelor. Ce e important este ca cei interesaţi să poată să compare preţul la carburanţi la benzinăriile din aria unde se află sau de pe traseul pe care vor să-l urmărească. Scopul este ca oamenii, aflând unde sunt preţurile mai mici, să intensificăm concurenţa între benzinării şi în felul acesta să punem mai multă presiune pentru reducerea preţului, pentru că ne aşteptăm ca cei interesaţi, conducătorii auto, să se intereseze de preţurile cele mai mici şi, în felul acesta, să oblige şi benzinăriile care au preţuri ceva mai mari să le scadă”, a mai declarat Chiriţoiu. (M.M.)

Vizualizări: 1,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: