Dispar posturile de inspector social? Sindicalist: Haideţi să le desfiinţăm şi pe cele de director!

Posturile de inspectori sociali ar putea dispărea din organigrama Complexului Energetic Oltenia. Sunt opt posturi ocupate, în prezent, de lideri de sindicat din cadrul companiei energetice. Sindicaliştii susţin că aceste posturi sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă şi administraţia ar încălca acest contract, dacă le va desfiinţa.

Constantin Mitrescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), a explicat că posturile nu au fost înfiinţate în acest an. Ele au fost preluate din vechiul contract de muncă. „Sunt în CCM posturile de inspectori sociali. Contractul e valabil doi ani. Nu ştiu cum pot să dispară. Poate printr-un act adiţional la contractul de muncă. Eu ştiu că există un contract de muncă. Acolo, la funcţiile şi meseriile care există în CEO, există şi poziţia de inspector social. Funcţia asta a existat tot timpul în CCM. A fost preluată”, a declarat Mitrescu, la Radio Infinit.

Dacă totuşi se vor desfiinţa cele opt posturi de inspector social, sindicaliştii susţin că vor fi de acord cu propunerea şi nu o vor ataca în instanţă. „Administraţia va trebui să încalce CCM dacă desfiinţează posturile. Nu ar intenta nimeni proces. Sunt posturile care sunt în CCM. Dacă se desfiinţează, noi o să fim de acord. O să încheiem un act adiţional la contract. Haideţi să le desfiinţăm şi pe cele de directori, dacă nu are compania bani! Salariile liderilor de sindicat care sunt inspectori sociali sunt aceleaşi pe care le-au avut pe meseriile dinainte. Salariul meu de acum este acelaşi pe care l-am avut înainte de a ocupa acest post”, a mai transmis sindicalistul.

„Îi duce la altă Direcţie”

De partea cealaltă, cei care nu au posturi de inspector social sunt convinşi că administraţia va găsi alte funcţii pentru sindicalişti. „Este un lucru foarte bun. Aceşti oameni aveau salarii uriaşe şi nu făceau nimic. Doar tăiau drepturile oamenilor, în colaborare cu administraţia. Aceşti oameni trebuie să beneficieze de contract în producţie. Nefăcându-şi meseria, ei acum şi-au dat seama că nu avem grupă de muncă, transport. Ei sunt ca oamenii politici. Când e nevoie de alegeri, promit marea cu sarea. După aceea, îşi fac clientela lor. Mulţumesc Complexului Energetic că a luat această decizie. Sunt ferm convins că îi va duce în altă Direcţie, poate la Protecţia Muncii, dar va exista o carte de pontaj în care vom verifica dacă sunt la muncă. Nu ca acum, când se autopontează”, a spus sindicalistul Nicu Bunoaica.

Vizualizări: 2,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: