Şeful politic al companiei: CEO stă cel mai bine financiar
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, îl contrazice pe ministrul Economiei în privinţa Complexului Energetic Oltenia. Luni, ministrul Gerea a vorbit în presa centrală despre faptul că CEO riscă să intre în faliment şi că se caută soluţii pentru salvarea acestuia. Ion Călinoiu spunea ieri că CE Oltenia nu a stat niciodată mai bine din punct de vedere financiar. Liderii sindicali au folosit această afirmaţie la negocieri, pentru a întreba administraţia de ce vrea să taie veniturile salariaţilor, dacă lucrurile stau aşa de bine.
Prefectul Alin Văcaru confirmă situaţia critică în care se află Complexul Energetic Oltenia, după ce ministrul Gerea a anunţat că se caută soluţii pentru salvarea companiei de la faliment. „Nu e o situaţie roz, nici la CE Oltenia, nici la CE Hunedoara. E problemă cu certificatele CO2, se caută surse bugetare pentru cumpărarea certificatelor până la 1 aprilie pentru că apoi se percep penalităţi. Suntem în alertă, încercăm să găsim soluţii viabile pentru ca cei 19.000 de mineri să nu-şi piardă locurile de muncă”, a declarat Alin Văcaru.
Prefectul şi ministrul Economiei sunt contrazişi de visătorul Ion Călinoiu, care continuă să vadă numai roz în faţa ochilor. „E clar că nu există nici un pericol de a vorbi de insolvenţă sau de falimentul Complexului Energetic Oltenia. La ora actuală, Complexul Energetic Oltenia stă cel mai bine din punct de vedere al situaţiei financiare cu toţi anii din urmă, când la data aceasta nu avea vânzare, nu avea bani în cont. Nu e nici o problemă cu treaba aceasta, e vorba de nişte măsuri care trebuie să stea la baza organizării sistemului energetic”, a declarat Ion Călinoiu.
Sindicaliştii folosesc declaraţia lui Călinoiu
Sindicatele şi administraţia din CE Oltenia vor avea astăzi o nouă rundă de negocieri pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM). La negocierile de ieri au folosit şi declaraţia lui Călinoiu. „Le-am şi citit declaraţia dată de Călinoiu. Le-am spus că noi avem sistem trialist, că nu e dualist, în sensul că e Consiliul de Supraveghere, Directoratul şi Călinoiu şi un element din trialitatea asta spuse că e ok. Dacă spune şeful cel mai mare că e ok şi sunt venituri, nu văd de ce nu s-ar rezolva problemele?! Au zâmbit cei din comisie. Nu sunt oameni cu putere de decizie. Trimiţi pe Olaru şi pe Ruşeţ să negocieze cu noi? Am cerut să vină Ciurel şi ne-au răspuns că nu e de competenţa noastră de a numi comisia din partea lor”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte al FNME.
Şi sindicaliştii din Federaţia „Univers” speră ca până în 28 februarie să semneze noul CCM şi cred că într-un fel sau altul acest lucru depinde de decizia pe care o va lua joi Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CE Oltenia vis-a-vis de externalizarea carierei Berbeşti. Comisia de negociere a CCM se va întruni şi astăzi, tot la Rovinari, începând cu ora 10.30.
Vizualizări: 149
Distribuie Trimite pe WhatsApp