Şeful Poliţiei i-a cerut două miliarde lui Călinoiu

Viorel Caragea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, intenţionează să încheie un parteneriat public privat cu CFR şi Consiliul Judeţean Gorj în vederea monitorizării traficului feroviar de pe Defileul Jiului.

În acest sens, Caragea a cerut Consiliului Judeţean suma de două miliarde de lei pentru dotări. “Avem nevoie de două miliarde de lei vechi pentru achiziţionarea şi montarea unor sisteme de supraveghere video pentru monitorizarea căilor de comunicaţii feroviare aferente celor 39 de tuneluri, 10 viaducte, 4 gări, precum şi două camere video pentru căile de comunicaţii rutiere ce vor fi amplasate în localitatea Polatişte şi în zona Mânăstirii Lainici. Este o sumă mică ţinând cont de faptul că zona de la Bumbeşti Jiu până la limita judeţului Gorj nu este păzită deloc şi oricând pot fi produse avarii pe calea ferată datorită hoţilor de fier vechi”, a declarat Viorel Caragea. Acesta a mai precizat că a luat legătura şi cu şefii Regionalei Căii Ferate în vederea încheierii uni parteneriat public privat. “În cadrul parteneriatului public privat Consiliul Judeţean va veni cu banii pentru achiziţionarea camerelor video, CFR va plăti curentul şi va asigura fibra optică, practic va asigura mentenanţa sistemului, iar noi vom asigura monitorizarea permanentă a traficului cu ajutorul dispeceratului ce va funcţiona non stop, la Sadu. Vor exista unul-doi poliţiştii pe tură pentru a supraveghea monitoarele”, a mai precizat Viorel Caragea.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au promis că vor analiza solicitarea lui Caragea. “Tema siguranţei traficului feroviar este foarte serioasă. Vom analiza amănunţit solicitarea Inspectoratului de Poliţie”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: