Selecţie pentru fabrica de volane. 250 de joburi noi la Târgu Jiu

Zeci de gorjeni s-au înghesuit să discute cu reprezentanții unui investitor brașovean care va deschide în apropiere de Târgu Jiu o fabrică de volane. Pentru început, are nevoie de 250 de angajați. Calificarea nu este obligatorie. Angajatorul este dispus să trimită personalul la pregătire. Interviuri au loc și vineri.

Selecția se face la sediul Agenției de Șomaj. Deja, câteva zeci de persoane s-au arătat interesate să lucreze, deși nu știu ce posturi ar fi potrivite pentru ei. „Discutăm de un proces de selecție a personalului. Înseamnă că, în urma acestei acțiuni, vom avea o bază de date cu CV-uri în așa fel încât să ne ajute să facem angajările. Din această bază de date, vom chema oamenii la interviuri. Fabrica se va deschide în zona Târgu Jiului, pe o rază de 30 de kilometri. Noi, în primă fază, trebuie să măsurăm piața muncii. Satelitul de producție este pentru un client mare din industria constructoare de automobile. Se vor produce volane, îmbrăcate în piele”, ne-a explicat Cătălin Ţibuh, reprezentantul investitorului.

250 de angajări

Interviuri vor avea loc și vineri. Dacă va fi nevoie, reprezentanții angajatorului vor reveni la Târgu Jiu. Angajările se vor face la începutul anului viitor. „Criteriile sunt diferite în funcție de posturile disponibile. Vom avea în jur 250 de angajați. Înainte de a începe procesul de producție, există un proces de training, școlarizare, unde fiecare persoană, chiar și necalificată, va învăța ce trebuie să facă în fabrică. Momentan, stăm două zile. Și vineri, de la ora 09.00 la ora 18.00, vom fi aici. Vom face o prezentare generală a procesului de producție, iar apoi vom lua, câte zece minute, fiecare om în parte să vedem ce știe și ce experiență are. Prima condiție este să dorească să muncească”, a mai explicat Țihub.

Peste 9.000 de șomeri în Gorj

Firma din Brașov are nevoie masivă de personal. „Mai mulți reprezentanți ai firmei recrutează o paletă largă de meserii, începând de la TESA până la personal necalificat. Urmează să mai programeze, dacă este nevoie, și un interviu suplimentar cu persoanele care vor fi recrutate”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al Agenției de Șomaj Gorj.

Peste 9.000 de persoane se află în evidențele AJOFM Gorj ca fiind în căutarea unui loc de muncă.

Vizualizări: 4,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: