Câți bani au de împărțit minerii și energeticienii în decembrie

Economia la fondul de salarii, care va fi distribuită între salariații de la Complexul Energetic Oltenia, este estimată la circa trei milioane de lei. Asta ar însemna o medie de circa 230 de lei de salariat, compania având peste 13.000 de salariați.

Un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă, semnat de administrație cu toate federațiile sindicale, arată cum vor fi împărțiți banii: „Din economia realizată la fondul de salarii, estimată în ultimul trimestru al anului 2017, se va constitui un fond pentru armonizarea salariilor angajaților cu salarii minime corespunzătoare fiecărei meserii/ funcții. Armonizarea salarială se va stabili de comun acord cu organizațiile sindicale semnatare. Se va avea în vedere cu prioritate modificarea limitelor minime de salarizare, dar nu mai mult de 25%”.

Manu Tomescu, unul din liderii Federației Naționale Mine Energie, spune că poziția asumată de FNME este ca banii să nu fie împărțiți în mod egal către salariați, ci să fie distribuiți cu precădere celor cu salarii mici și celor care au fost plătiți mai prost ca alți colegi de-ai lor care au prestat aceeași meserie. „Trebuie să se știe ce vor cei de la SMEO, vor să spargă un act adițional semnat de toate federațiile, pentru că ei vor ca economia la fondul de salarii să ajungă și la ăia cu mulți bani, și la ăia cu salarii mici”, a spus Manu Tomescu. Acesta susține că FNME și-a asumat un risc prin această poziție, pentru că vor fi supărări în rândul salariaților mai bine plătiți, dar crede că așa este corect. „Cel care are trei mii de lei în plus oricum nu simte 300 de lei, dar pentru cel amărât contează”, a spus Tomescu.

Vizualizări: 4,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: