Selecţie pentru manager nou la Parcul Industrial Bumbeşti Jiu

Parcul Industrial de la Sadu ar putea avea în curând o nouă conducere. Consiliul Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află unitatea, a început procedurile pentru scoaterea la concurs a postului de manager. Anunţul a fost făcut de actualul director, Cristian Toader Pasti, care spune că îşi doreşte un nou mandat la Parcul Industrial, drept pentru care îşi va depune candidatura de îndată ce se va stabili o dată de concurs.

Consiliul Judeţean a început demersurile pentru organizarea concursului pentru desemnarea unui nou manager la Parcul Industrial Bumbeşti Jiu. Cristian Toader Pasti, actual director al unităţii, spune că a primit de la autorităţile judeţene tematica de concurs, urmând ca anunţul să fie publicat în două ziare de circulaţie naţională. Procedura este una costisitoare, spune Toader Pasti, care anunţă că îşi doreşte să conducă unitatea şi în următorii 4 ani. „Consiliul Judeţean m-a anunţat şi a stabilit cum să sune anunţul. Urmează ca eu să-l dau în aceste ziare economice, inclusiv toată tematica şi biografia, după care se aşteaptă 30 de zile şi se depun dosarele. După aceea se face selecţia, deci e vorba de câteva luni. Noul manager s-ar putea să fiu tot eu, din ceea ce am citit îndeplinesc toate criteriile stabilite de lege. Sunt nişte criterii pe care puţini le pot îndeplini. E vorba şi de vechime, şi de studii, experienţă în conducerea parcurilor industriale. Poate să fie şi altcineva, nu mă deranjează, chiar e foarte bine”, a spus Cristian Toader Pasti. Acesta conduce Parcul Industrial de la Bumbeşti Jiu din 2010. Mandatul său a expirat la 1 iulie anul curent. Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor i-au prelungit contractul până la organizarea concursului.

Pasti: Sper să termin anul pe profit

Situaţia nu este prea roză la Parcul Industrial Bumbeşti Jiu. Doar 9 agenţi economici mai desfăşoară activitate acolo. Directorul Toader Pasti spune că de câteva luni o altă societate şi-a închis porţile şi cu greu recuperează chiria de la această firmă. Chiar şi aşa, directorul speră ca unitatea să fie pe profit la finele acestui an. „E o societate a unor italieni care făceau nişte sobe pe peleţi, nişte şemineuri. De vreo 3 luni nu au mai venit, nu mai dăm de ei. Aveau până în 10 angajaţi. Avem de recuperat vreo 5000-6000 de lei de la aceştia. Problema este că nu recuperez bani şi hala pe care o ocupă este una foarte bună şi stă închisă. Sper să scot şi anul acest unitatea pe profit, deşi anul acesta, din punctul meu de vedere, a fost cel mai greu de când sunt eu aici. E vorba că firmele au şi ele probleme cu încasarea de la alţii şi de aceea plătesc cu greu. Firme n-au plecat decât două”, a mai spus Pasti, director cu patru oameni în subordine.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: