Senator PSD, acuzat că a luat o parte din șpaga Sorinei Pintea

Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al Sănătății - Sorina Pintea, a povestit cum a fost contactat de denunțător a doua zi după ce mamei sale i s-a făcut flagrant. Acesta face dezvăluiri incredibile, care aduc în poveste și numele senatorului PSD Liviu Pop.

Redăm integral spusele lui Ionuț Pintea: „Nici eu nu știu prea multe în afară de ce se spune la televizor, dar voi face o mărturie. Este vorba despre ce mi s-a întâmplat astăzi. Dimineață am fost sunat de către senatorul PSD de Maramureș Liviu Marian Pop și m-a rugat să mă întâlnesc urgent cu cineva. Am coborât la mașină, m-am înregistrat deoarece nu știam cu cine mă întâlnesc și despre ce este vorba. (...) M-am întâlnit cu un domn mic de înălțime, cu părul grizonat, mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, finul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a spus că are niște informații care o pot ajuta pe mama: Știi că, de fapt, eu n-am mai spus despre ceilalți bani. L-am întrebat: Care ceilalți bani? Mi-a zis că a fost vorba de încă patru plăți, patru tranșe de bani pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop. O dată 40.000 de euro anul trecut și o dată câte 5.000 de euro tot către Liviu Marian Pop. Bani care am înțeles că trebuiau să ajungă la mama mea. Zice că el e denunțătorul. Am rămas șocat când mi-a zis că el este Mihai Costea denunțătorul. Îmi zice că își cere scuze pentru ce s-a întâmplat, că n-a avut ce să facă, pentru că lui i-au făcut flagrant la București. Zice: Eu am fost firma subcontractoare și proprietarul firmei din București mi-a făcut flagrant când eu luam bani. L-am întrebat de ce a luat banii și mi-a spus: Trebuia să-i dau mai departe. Nu mi-a spus cui. După flagrant am fost cablat, urmărit, interceptat și n-am putut să anunț pe nimeni despre ce mi s-a întâmplat și să previn pe cineva. M-am speriat puțin, deoarece o întâlnire cu denunțătorul a doua zi după flagrant clar nu este benefică pentru nimeni. Am ales să plec de acolo. Asta este mărturia mea. Cred în justiție și sper că lucrurile se vor reglementa, pentru că mama mea a muncit mult prea mult, este bolnavă și nu merita nimic din toate astea.” 

 Reamintim că Sorina Pintea, acum director al spitalului din Baia Mare, a fost reținută 24 de ore, după ce ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 de lei mită.

Liviu Pop exclude orice legătură cu acest subiect. „Exclus acest lucru, imposibil. Niciodată n-am folosit în discursul meu, în atitudinea mea și în faptele mele chestiunile invocate de domnișorul Pintea. Le resping și îmi pare rău că el și familia trec prin momente de genul acesta, și eu sunt șocat alături de familia mea. Suntem blocați cu câtă ușirință se poate arunca în spațiul public fără nicio dovadă și fără niciun argument”, a spus Liviu Pop.

El a spus că îi este neclar cum a apărut numele său în acest caz: „Cu siguranță în perioada imediat următoare se vor clarifica aceste neînțelegeri”.

Senatorul a explicat și legătura sa cu familia denunțătorului din dosarul Sorinei Pintea: „Îi cunosc de vreo 7-8 ani de zile, este părintele unui fin de-al nostru. Avem 16 fini, chiar acum sunt la un botez într-o comună din Maramureș. Legături absolut normale pe care le am cu apropiații. I-am cununat acum vreo 5 ani de zile”.

Liviu Pop a mai spus că a vorbit ultima oară cu Sorina Pintea vineri dimineață „la telefon, pe un subiect legat de Baia Mare, campanie”. „Urmează ca săptămâna viitoare să ne întâlnim să aprofundăm anumite lucruri, pentru organizația PSD Baia Mare”.

Întrebat dacă intenționează să-l dea în judecată pe Ionuț Pintea, el a răspuns: „Nu mă gândesc decât la familia mea, care a trecut printr-un șoc enorm. Să rezolv problema în familie, să asigur liniște. Mă voi apăra, pentru viitorul meu politic”.

 Potrivit DNA, "În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială".


 

Vizualizări: 2,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: