Nu mai vrea aceleași Mării cu alte pălării la CE Oltenia

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre următorii 4 ani ai Complexului Energetic Oltenia. În perioada următoare, în cadrul companiei energetice vor avea loc schimbări în Consiliul de Supraveghere și Directorat. Miruță își dorește ca audierea noilor șefi să fie publică.

Numirea noilor șefi în cadrul Complexului Energetic Oltenia se vrea a fi una transparentă. Cel puțin asta își dorește deputatul de Gorj, Radu Miruță. Acesta spune că trebuie stopate numirile din pix, iar audierea candidaților să fie publică, tocmai pentru a vedea modul de organizare a procedurii de selecție.

”Eu vreau să se termine odată cu suspiciunile astea. Toți oamenii care sunt interesați să aplice pentru a fi în directoratul CEO și pentru a fi în Consiliul de Supraveghere trebuie să beneficieze de o procedură transparentă. Solicit conducerii Complexului Energetic Oltenia și Ministerului Energiei ca audierea pe care o fac specialiștii desemnați de această firmă să fie transmisă public, la TV sau radio. Se poate întâmpla ca în sala în care sunt audiați candidații să fie întrebați ce au făcut de revelion și nimic despre performanța lor. Acest lucru trebuie urmărit, astfel scade riscul ca numirile să fie făcută din pix. Trebuie să arătăm că nu trebuie să punem aceleași Mării cu alte pălării la conducerea CE Oltenia”, a spus Miruță.

Deputatul a explicat de ce vrea ca numirile să fie făcute corect și nu din pix. ”Situația din acest complex este destul de strâmtorată, iar dacă ne interesează, trebuie să luăm deciziile care fac ca acest complex să stea în picioare o perioadă cât mai mare de timp. Treaba asta nu poate începe decât de la vârf în jos. Este o companie a statului român care are multe zale blocate, trebuie să o ajutăm. Vom milita pentru acest lucru”, a mai afirmat Miruță.

Întrebat despre schimbarea directorului CE Oltenia, Miruță a răspuns că toată conducerea va fi supusă schimbării.  ”Toată conducerea este supusă schimbării pentru că a expirat mandatul, atât la Directorat, cât și la Consiliul de Supraveghere. Legea spune că în 150 de zile de la demararea procedurii, firma trebuie să anunțe cine sunt câștigătorii. Semnul de întrebare apare la modalitatea în care este scos din sac un anumit nume. Compania trebuie condusă de specialiști”, a mai notat Radu Miruță.  

Vizualizări: 3,785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: