Angajații Prefecturii Gorj primesc spor de Covid

Salariații din cadrul Prefecturii Gorj se alătură medicilor din spitalele Covid care încasează spor de risc în pandemie. De câteva luni, toți angajații Prefecturii primesc un bonus în valoare de 30% din salariul de bază.

Banii se dau în baza unei Ordonanțe de Urgență din vara anului trecut. În document, este specificat că fiecare Instituție a Prefectului poate să aloce, dacă are fonduri, și spor de Covid salariaților care sunt expuși riscului de a se infecta cu noul coronavirus și celor care muncesc mai mult în perioada stării de alertă.

Sporul este de 30% din salariul de bază al salariatului. Acesta nu se acordă prefectului și nici celor doi subprefecți. Fiecare Prefectură stabilește câți angajați vor primi acest spor în baza unor referate făcute de fiecare șef de serviciu. Vorbim de un spor care nu este obligatoriu, dar care poate fi acordat angajaților dacă bugetul instituției permite acest lucru.

De la debutul pandemiei de coronavirus, patru angajați ai Prefecturii s-au infectat. Și prefectul Cosmin Pistol a fost confirmat cu SARS-CoV2 chiar înainte de Crăciun.

„A crescut activitatea și pentru angajații pe relații cu publicul. Se scoate în evidență, în referatele pe care le-a făcut Serviciul pentru Situații de Urgență, pericolul la care sunt expuși cei care lucrează la relații cu publicul. Audiențele domnului prefect au fost sistate, dar cetățenii vin, în continuare, cu petiții”, a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

La fel stau lucrurile și la Prefectura Dolj, unde mai mulți salariați au încasat din august, anul trecut, spor de Covid.

Vizualizări: 5,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: