Senzaţional! Un Manţog băsist îi ia apărarea lui Ponta

Sunt de partea lui Ponta în scandalul cu plagiatul. În primul rând, cred că Băsescu e un păpușar destul de fumat. Nu mai surprinde, ca pe vremuri, doar plictisește. Repetatele insinuări cu ”doctore” din zilele de dinaintea izbucnirii scandalului cu plagiatul lui Ponta din teza de doctorat seamănă acum, privite retrospectiv, cu chicotelile pline de subînțeles ale unui bărbat pe care prietena îl întreabă de ce a invitat-o la Paris pe 14 februarie, după 7 ani de relație în care nu fuseseră nici până la Videle. Când știi un secret și, deși reușești să te abții de la a-l spune, nu poți să nu sugerezi mereu și mereu că tu știi ceva ce alții nu știu, înseamnă ai minte de copil.

Cu ce l-o fi ajutat pe Băsescu faptul că, după glumița cu ”Doctore!” pe care nimeni n-a înțeles-o când a făcut-o, a fost imediat legat de publicarea acelor articole despre plagiat în presa internațională? Nu mai bine tăcea și lăsa doar Antena 3-ul să-l acuze, iar lumea zicea pe urmă de Antena 3 că sunt obsedați și paranoici? Chiar trebuia până și Turcescu să se vadă silit să admită că de la Băse au plecat servitele? Marinărașul cel viteaz a vrut să pară puternic într-un moment în care era cazul să fie doar abil. E ca și când ai juca șah și, când ești la doar o mutare (pe care o sesizezi) de un mat spectaculos cu nebunul, iei nebunul și i-l înfigi adversarului în ochi până la creier, după care anunți mândru de tine matul pe care nici măcar nu l-ai mai dat, în țipetele îngrozite ale pensionarilor din asistență.

Dacă cred că Ponta a copiat în teza aia de care nu-mi pasă câtuși de puțin? Normal c-a copiat. Dacă cred c-ar trebui să-și dea demisia pentru asta? Nicidecum. Toți am copiat la școală, bă, virgine cu sfincterele slăbite ce sunteți! Sau, mă rog, toți ăștia deștepți am făcut-o. Și știți de ce? Pentru că dacă ești deștept disprețuiești școala românească. Școala e ultimul ”om” pentru care aș face ceva original și care va fi presupus o doză oarecare de efort. Dac-aș avea o lucrare genială și originală și cineva m-ar pune să aleg într a o preda ca temă la știu-eu-ce curs de la facultate și a o scrie cu degetul plin de rahat pe pereții toaletei din gara Strehaia, aș cere o găleată de rahat și-un cârlig de rufe pentru nas și m-aș apuca de treabă.

Ponta trebuie să-și dea demisia, da, dar nu pentru că și-a plagiat profesorul de drept, ci pentru că l-a plagiat pe ăla de politică. A plagiat lucrarea lui Năstase în guvernarea de tristă amintire, punând toți mafioții (și chiar mafioți analfabeți, unii) miniștri. Să-l acuzăm pentru că e un premier slab, nu pentru că a fost un student imoral, că altfel vom ajunge să-l condamnăm ca pe Al Capone, pentru niște facturi neplătite.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: