Intrarea în comuna Polovragi, ”păzită” de daci

Doi străjeri daci au fost montați miercuri, 24 aprilie, lângă poarta de lemn frumos ornată de la intrarea în comuna gorjeană Polovragi. Este vorba de două sculpturi în lemn, realizate de un meșter artizan din localitatea Vaideeni, județul Vâlcea.

Autoritățile locale din Polovragi au fost cele care au dorit să pună cele două statui la intrarea în comună, demersurile fiind inițiate încă din toamna anului trecut. Una dintre sculpturi înfățișează un dac cu suliță și scut, iar cealaltă un dac cu lupul dacic. ”Fiind așezare dacică, am zis că trebuie marcată cumva de la intrare. Sunt doi ostași daci. Până acum, au străjuit localitatea în mod spiritual, iar de acum o vor face și fizic”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Autorul acestor opere, George Bostănică, a participat și la prima ediție a Taberei de sculptură „Simboluri dacice în arta lemnului din România", eveniment care a avut loc în vara anului 2018 la Polovragi. Lucrările realizate atunci, dar și ale celorlalți participanți la această tabără, au fost amplasate pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi.

Pentru cele două noi lucrări, administrația locală din Polovragi va plăti sculptorului 4000 lei. Autoritățile locale iau în considerare amplasarea unor astfel de sculpturi și la intrarea în Peștera Polovragi, cavernă pe care o administrează începând cu acest an. Poarta din lemn de la intrarea în comună dinspre drumul național a fost montată în urmă cu circa 2 ani.

Galerie foto



Vizualizări: 8,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: