Serviciul de Permise, în imposibilitate de funcţionare

Conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Gorj avertizează că în urma concedierii a patru angajaţi, aşa cum a stabilit Prefectura Gorj, activitatea instituţiei va fi afectată pentru că oricum funcţionează cu un deficit de 7 persoane.

Reducerea numărul de angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto va afecta grav activitatea acestui compartiment. Conform organigramei trimisă la Minister de către reprezentanţii Instituţiei Prefectului un număr de 4 salariaţi ar putea rămâne fără serviciu în cazul în care aceasta va fi aprobată. Reducerea de personal preconizată, începând de luna viitoare, vizează 8 persoane din cadrul Instituţiei Prefectului, 4 salariaţi de la Serviciul Paşapoarte şi încă 4 angajaţi de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto. “Activitatea acestui serviciu va fi extrem de afectată, în cazul în care vom fi nevoiţi să ne reducem personalul, deoarece volumul de muncă este mult mai mare decât numărul de angajaţi. În momentul de faţă ne confruntăm cu un deficit de personal la Biroul Regim Permise de Conducere, Compartimentul Informatică şi Compartimentul Înmatriculări Vehicule”, a declarat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Gorj.

Posibilităţi de respingere a propunerii

Deşi, deocamdată, nu a sosit nici o adresă oficială în acest sens, angajaţii au început să fie panicaţi din cauză că vor rămâne fără loc de muncă. “Zilnic mă întreabă oamenii ce se va întâmpla şi cum vor fi făcute disponibilizările. Până în momentul de faţă nu am primit nici o adresă oficială în acest sens şi le transmit angajaţilor Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto să-şi facă treaba în continuare, la fel de bine ca până acum”, a mai precizat Ştefan Ţacu. În prezent, Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto are 17 angajaţi, 12 poliţişti şi 5 persoane civile care asigură funcţionarea Compartimentului de Informatică. Pe lângă aceştia ar mai fi nevoie de încă 7 persoane pentru ca volumul de muncă să fie proporţional cu numărul de salariaţi. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că organigrama cu numărul de posturi reduse va sosi spre sfârşitul acestei luni. “Există posibilitatea ca organigrama să fie modificată, iar cele 4 posturi propuse pentru a fi reduse la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto să nu fie acceptate deoarece acest serviciu se confruntă cu un deficit de personal”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

    

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: