Sezonul reducerilor la haine şi încălţăminte, demarat mai devreme

Magazinele de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Târgu Jiu au dat startul reducerilor de iarnă, deşi oficial sezonul va fi demarat începând cu data de 15 ianuarie. Primii care au început să-şi vândă marfa la preţ redus sunt producătorii care nu au nevoie de acordul primăriei pentru a aplica discounturi.

Sezonul reducerilor de iarnă va fi deschis oficial pe data de 15 ianuarie. Cu toate acestea, unele magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Târgu Jiu au dat startul reducerilor cu câteva săptămâni mai înainte. Asta pe fondul scăderii vânzărilor cauzată de reducerea puterii de cumpărare a gorjenilor. Pentru atragerea clienţilor şi menţinerea nivelului vânzărilor la cel de anul trecut, magazinele oferă, pe lângă clasicele reduceri de preţuri, şi bonusuri sub forma de cadouri sau produse. Este vorba despre producătorii ce nu au nevoie de avizul primăriei pentru a-şi vinde marfa la preţ redus. Ceilalţi comercianţi pot aplica discounturi doar dacă notifică municipalitatea referitor la perioada de soldare şi la produsele care vor fi comercializate la preţ redus, cu 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor. Până în prezent, la sediul Primăriei Târgu Jiu s-au primit doar trei cereri din partea agenţilor economici care vor aplica reduceri. “Agenţii economici mai pot depune cereri până pe data de 15 ianuarie pentru a-şi putea vinde marfa de pe stoc la preţ redus. În ceea îi priveşte pe producători, precum Moda Aliss ori Leornardo, aceştia pot aplica discounturi fără să anunţe primăria”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Reducerile se vor aplica până pe 15 aprilie numai produselor nealimentare, precum îmbrăcăminte, încălţăminte sau gablonţuri. Discounturile în aceste magazine vor fi de 40% sau de 50%. De asemenea, in intervalul 1 august -31 octombrie se vor face reduceri la articolele de primăvară-vară.

SANCŢIUNI

Perioada reducerilor pentru produsele de iarnă nu poate să depăşească 45 de zile şi trebuie să fie inclusă în intervalul 15 ianuarie-15 aprilie. Cei care nu respectă dispoziţiile legale privind perioada reducerilor şi nu notifică primăria, potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000, riscă să fie amendaţi cu sume între 200 şi 10.000 de lei.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: