Și-a făcut o casă din mii de sticle

Un cetăţean dintr-o localitate din judeţul Gorj şi-a construit o căsuţă din sticle. Acesta spune că s-a apucat de construcţie în anul 1998, supărat fiind pe soţia care l-a părăsit. Peste 10.000 de sticle au fost folosite pentru a ridica locuința.

Vasile Piscureanu din localitatea gorjeană Jupâneşti s-a gândit să iasă din anonimat şi să facă ceva inedit. Supărat fiind că l-a părăsit soţia, bărbatul a strâns mai multe sticle şi s-a apucat să ridice o casă. A şi reuşit, iar timp de 20 de ani a tot construit, fiind folosite peste 10.000 de sticle.

”Am folosit zece mii de sticle. Prima casă a dura un an, 4 luni şi o săptămână, vopsite și aranjate. Celelalte au durat cam 2 ani și jumătate. Am făcut printr-o răzbunare. Mama copiilor a plecat şi m-a lăsat cu cinci copii. Am pornit cu plasa, căruţul şi cu maşina. Am folosit 66 de saci de ciment şi 16 tone de nisip. Sunt 2.500 de bucăţi doar pe tavan consumate de noi în 10 ani. Este ca aerul condiţionat. Să nu fie căldură vara, să fie răcoare”, a spus Vasile Piscureanu.

Într-una din construcţii, bărbatul şi-a pus şi un pat în care doarme pe timp de vară. Ba mai mult, în pereţi a băgat și câţiva robineţi prin care vrea să curgă vinul: ”Vara dorm aici, nu iarna. Aici sunt liniştit, departe de casă. Încă nu am ajuns să bag, dar vreau să curgă prin acești robineți ce pun în damigeană. Să curgă vin, ţuică. Și coniacul”, a mai spus Vasile.

Romeo este mândru de tatăl său şi spune că îşi aduce aminte de când era copil când acesta lucra la casă. ”A făcut multă muncă, a chibzuit să facă un lucru frumos. Îmi place şi mie şi cred că este cea mai frumoasă casă de pe zona Gorjului, în afara de Brâncuşi. L-am ajutat la curăţenie şi la frecat la sticle cu lingura şi cu peria. Eram copil mic, îţi dai seama, în 1997”, a spus Romeo, fiul meșterului de la Jupânești.

Bărbatul spune că nu se opreşte aici, iar pe viitor vrea să ridice o Coloana a Infinitului, însă din cauciuc.

Vizualizări: 2,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: