Şi-a omorât femeia, lăsând patru copii orfani

Încă o crimă oribilă şochează Gorjul, după ce un bărbat din Stoina şi-a luat iubita la pumni şi picioare şi nu s-a oprit din lovituri până când nu a lăsat-o lată pe jos. Când a văzut că încă mai mişcă, a pus mâna pe un vătrai şi şi-a dus gândurile negre la final, neţinând cont că totul s-a întâmplat sub privirile înspăimântate ale celor patru copii pe care cei doi îi aveau. Acum mama merge în mormânt, tatăl la puşcărie, iar copiii într-un orfelinat în care vor sta până vor deveni majori.

Vechea zicală românească potrivit căreia „bătaia e ruptă din rai” nu se potriveşte de nici un fel la situaţia descoperită ieri dimineaţă la Stoina, în satul Păişani, acolo unde, din păcate, iadul părea dezlănţuit în casa lui Ion Vasile.

La 32 de ani, acesta nu a reuşit să-şi controleze furia şi şi-a luat concubina la bătaie, pe fondul consumului de alcool. A dat în ea cu ce a nimerit şi nu s-a mai oprit până când a văzut că femeia nu mai respiră. Totul s-a întâmplat miercuri seara, după producerea nenorocirii individul plecând să se plimbe… prin pădurea de la marginea satului. A încercat să revină acasă de abia ieri dimineaţă în zori, când l-au zărit alţi localnici, care, miraţi de prezenţa lui matinală pe uliţă, l-au luat la întrebări. Aşa a aflat toată lumea de grozăvia pe care a făcut-o.

„Mergea pe aici pe uliţă şi l-am întrebat de unde vine aşa de dimineaţă. Zicea că a fost toată noaptea prin pădure şi că vroia să se ducă spre casă, că seara o bătuse pe a lui şi credea că o lăsase lată pe jos”, a spus unul dintre localnici. Oamenii au mers repede la casa bărbatului şi aici au avut parte de o imagine demnă de filmele horror, nu de realitatea dintr-un sat uitat de lume.

Copiii, martori la crimă

Cei patru copii pe care Ion Vasile îi are cu Claudia Andrei erau extrem de sumar îmbrăcaţi, în ciuda frigului de peste noapte şi a faptului că nu avusese cine să le facă focul în sobă. Şi mai şocant a fost însă că mama lor zăcea dezbrăcată pe podea. Nu mai avea suflare şi era plină de vânătăi, cei care au văzut-o declarându-se şocaţi. „Este oribil. Nu-mi puteam imagina că o femeie poate să ia atâta bătaie şi poate să arate în halul ăsta după ce moare. E de nedescris ce este acolo”, a spus o localnică, imaginea fiind greu de suportat chiar şi pentru bărbaţi. „Şocant, atât pot să spun. Nu am avut parte de aşa ceva până acum, nu am văzut niciodată, dar tipul ăsta e un criminal rău de tot. E incredibil cum a bătut-o, cred că merită să stea în puşcărie şi 30 de ani şi cred că tot nu ar fi suficient. Vai de copilaşii ăia care au văzut ce-au văzut”, a declarat un localnic.

Cei mici sunt trei fete şi un băieţel de 3 ani. Cu toţii au fost crescuţi mai mult de surioara cea mare, care are şapte ani şi care toamna aceasta a mers la şcoală prima dată. După vacanţa de săptămâna trecută tatăl nu a mai lăsat-o să plece de acasă pentru că trebuia să aibă grijă de frăţiorul ei şi de cele două surori mai mici, una de un an şi jumătate şi cealaltă de nici două luni. În teribila noapte de miercuri spre joi ea a fost cea care a trebuit să îi liniştească pe cei mici, iar surorii de abia venite pe lume i-a pus apă într-un biberon pentru a o opri din plâns. „Noi când ne-am dus acolo i-am văzut pe toţi aproape dezbrăcaţi şi i-am luat imediat la mine acasă. I-am băgat la căldură şi le-am dat să mănânce, iar la cea mică i-a dat nevastă-mea nişte lapte de vacă, pentru că e şi ea în vârstă şi nu mai are de unde să-i dea piept. Aşteptăm să vină cei de la Protecţia Copilului să-i ia”, spunea Ion Vlăduţu, un vecin al familiei.

Nu e singurul caz cutremurător

Cei de la Protecţia Copilului i-au luat pe cei 4 orfani şi i-au dus la un centru de plasament, în timp ce mama lor a fost transportată la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Tatăl a primit o pereche de cătuşe la mâinile cu care şi-a bătut iubita şi a fost acuzat de omor, riscând două decenii de puşcărie, deşi ieri spunea că îi pare rău pentru ce a făcut la beţie.

După plecarea anchetatorilor şi a jurnaliştilor satul a rămas la fel de „liniştit” ca şi mai înainte, una dintre femei mărturisind, sub protecţia identităţii, că mai sunt şi alte semene de-ale sale care sunt bătute şi chinuite, dar care nu au curajul să vorbească. „Pe una a luat-o bărba-su şi a prins-o cu capul între picioare şi i-a cărat la pumni până a lăsat-o lată. A zăcut după aia vreo câteva zile până i-a trecut. Dacă v-aţi nimeri vreodată seara, când e linişte, aţi putea auzi cum urlă câte una de la loviturile primite. Nu sare nimeni însă să o apere pentru că nu poţi intra la om în bătătură. Ăla de-o bate e beat şi te poate omorî şi pe tine”, spunea femeia respectivă.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: