Și-a petrecut toată vacanța de vară ca voluntar la Ambulanță

Un tânăr de 23 de ani, student în anul V la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, și-a petrecut vacanța de vară muncind. A fost voluntar la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

Mihai Țucă a terminat Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, după care mers la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Face voluntariat încă din primul an de Medicină. “Am realizat că nu este suficient să învăț teoretic, aveam nevoie să aplic în practică toată această teorie. După primul an de facultate am început să fac voluntariat la SMURD. Să nu rămân doar cu capul în cărți și atât”, a spus Țucă, tânărul trecând prin mai multe etape până când a putut urca pe autospeciala SMURD. “În facultate nu te învață nici măcar să prinzi o venă, aici înveți de toate”, a adăugat acesta.

Mihai Țucă este de două luni pe ambulanță la Târgu Jiu. “Aici sunt cazuri grave, am văzut ce înseamnă urgența”, a spus tânărul. “E vacanță și mă împart când la ambulanță, când la SMURD. Aici la Târgu Jiu mă duc în fiecare zi, week-end-ul e liber”, a spus Mihai Țucă.

După ce va termina facultatea, tânărul vrea să își facă rezidențiatul la Urgență, la un spital din București. “Acolo într-adevăr poți să înveți urgența, fiind un oraș mare, cu mulți locuitori, personal puțin, te împarți în mai multe locuri deodată ca să poți să faci față”, a explicat Mihai Țucă. Acesta vrea să rămână să profeseze în țară. “Pentru că să plec? Statul român îmi plătește facultatea, cum să plec să tratez pe alții?”, a spus Țucă.

Mihai a găsit însă timp și pentru pasiunile lui. Cântă la pian, ocazional compune, iar mai nou joacă în “Eroii de la Podul Jiului”, care este filmat în această perioadă la Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: