Şi-a transformat pasiunea din copilărie într-o afacere

Cornel Drăgulescu este un gorjean care încă din copilărie era pasionat de cultivarea legumelor. În permanenţă era preocupat să aibă cea mai frumoasă grădină din sat. Acesta a reuşit să-şi facă propria afacere. După ce a achiziţionat aproximativ 11000 mp de teren în comuna Drăguţeşti, acesta a realizat solarii pentru legume şi a cultivat cu varză circa 7000 mp. Deşi are o recoltă foarte frumoasă, Cornel Drăgulescu este nemulţumit de modul în care statul sprijină agricultura. Dacă vreţi să aflaţi care sunt problemele cu care se confruntă producătorii urmăriţi sâmbătă, la Gorj Tv, emisiunea “Ora de agricultură” începând cu ora 10.00.

Cornel Drăgulescu era pasionat de cultivarea legumelor încă din copilărie. Locuia în comuna Licurici şi de multe ori renunţa la joacă pentru a se ocupa de grădină. Cea mai mare satisfacţie era atunci când roadele muncii sale dădeau roade. “Îmi plăcea să mă ocup de agricultură. Mi-am făcut propria mea grădinuţă şi nu-i lăsam pe părinţi să se ocupe de ea. Eram foarte mulţumit dacă îmi spunea cineva că am cea mai frumoasă grădină din sat”, a declarat Cornel Drăgulescu. În prezent, acesta a reuşit să-şi facă o afacere rentabilă din comercializarea legumelor. După ce a achiziţionat 11.000 mp de teren în comuna Drăguţeşti, a început să investească bani frumoşi în agricultură. Astfel, a amenajat solarii pe circa 2000 mp şi a cultivat cu varză 7000 mp. “Iniţial, comercializam legume aduse de la Dolj, Olt şi Teleorman. Apoi m-am gândit că ar fi mai rentabil dacă le-aş produce singur. Astfel, am achiziţionat teren, în comuna Drăguţeşti, de la mai multe persoane. Acum am ajuns la aproximativ 11.000 mp. Am cultivat varză pe vreo 7000 mp, iar de o lună de zile am început să amenajez solarii. Până acum am ocupat 2000 mp. Investiţia totală se ridică la circa 2 miliarde de lei vechi. M-a ajutat foarte mult cu banii şi fiul meu care a lucrat în Irlanda, la un bar de lux. În agricultură e mult de muncă, dar sunt şi satisfacţii. Simţi o senzaţie deosebită atunci când vezi că munca ta dă roade”, a declarat Cornel Drăgulescu. Deşi intenţionează să realizeze solarii pe încă 7000 mp, nu este adeptul serelor performante. “Nu aş investi niciodată banii într-o seră performantă. Sunt sere care valorează 400 mii de euro şi nu se pot folosi pe timpul iernii. Cel mai indicat este să realizez solarii simple, dar care să aducă beneficii”, a mai precizat Cornel Drăgulescu.

NEMULŢUMIRE

“Pentru producători statul român nu există. Acum vom vinde varza la un preţ de nimic, ba chiar mai rău aceasta se va strica pe câmp. Peste câteva luni vom cumpăra varză din Macedonia şi Ungaria la preţuri foarte mari. În judeţul Gorj şi chiar în România nu există silozuri special amenajate pentru depozitarea legumelor şi a fructelor. Direcţiile Agricole ar fi putut investi în depozite, iar banii românilor nu ar mai merge în afara ţării pe perioada sezonului rece”, a declarat Cornel Drăgulescu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: