Și-a ucis câinele pentru că mânca găinile. Dosar penal!

Mulți români din mediul rural nu au aflat încă de faptul că este ilegal să omori câinele propriu, fără o asistență de specialitate a medicului veterinar și nici atunci în orice condiții.

Un bărbat din comuna Gugeşti este cercetat de poliţişti după ce şi-ar fi omorât propriul câine pentru că i-ar fi mâncat două găini din gospodărie, se arată într-un comunicat al Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"La data de 30 august, ora 15,40, o femeie din comuna Gugeşti a sesizat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gugeşti cu privire la faptul că în curtea casei vecinului ei se află cadavrul unui câine, care ar fi fost ucis chiar de către proprietar. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept", a precizat IPJ Vrancea.

Din cercetări a reieşit faptul că proprietarul şi-ar fi omorât câinele după ce acesta ar fi mâncat două găini din gospodărie.

Vizualizări: 2,984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: