Şi-au făcut vile în câmp! Acum cer primăriei să le facă drum!

Vile cu etaj, de toată frumuseţea, au fost ridicate în zone marginale din Târgu Jiu, unde nu există utilităţi, nici măcar drum public. Acum oamenii sunt supăraţi că nu pot ajunge la case fără să îşi rupă maşinile. Primarul Municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, explică faptul că nu se justifică un drum pentru câteva case. O astfel de sesizare a primit de la cetăţeni din strada Ionel Teodoreanu, care l-au sesizat on line pe primarul Cârciumarul rugându-l să le asfalteze şi lor drumul de acces la proprietăţi. O astfel de problemă întâmpină şi un cetăţean din Prelungirea Ana Ipătescu, care trebuie să doneze teren către primărie, dacă vrea ca acolo să fie făcut un drum.

Un grup de târgujieni a făcut repetate demersuri la primăria municipiului Târgu Jiu, pentru a le fi asfaltat drumul de acces la casele din strada Ionel Teodoreanu. Liviu Popescu, Virgilia Dichel, Daniel Popescu, Adrian Spânu şi Dan Cucăilă sunt printre cetăţenii care şi-au construit case pe strada Ionel Teodoreanu, în apropierea Restaurantului Dumbrava. Oamenii îi cer primarului într-o sesizare on line „să-i sprijine cu asfaltarea străzii pentru a se putea dezvolta şi această zonă prin crearea unui minim de confort urban”.

Oamenii îi adresează această rugăminte primarului susţinând că şi ei sunt plătitori de taxe şi impozite şi drept urmare au dreptul să se bucure de aceleaşi facilităţi de care se bucură şi locuitorii din centrul oraşului. Deşi nu le-a răspuns la sesizare, primarul Florin Cârciumaru a declarat ieri că asfaltarea acestei străzi nu se justifică în momentul de faţă, pentru că în zonă se construieşte în continuare. „Strada Ionel Teodoreanu este o stradă unde se construieşte în continuare, nu sunt decât două sau trei case. Momentan nu se justifică investiţia în ceea ce priveşte asfaltarea pentru că sunt patru, cinci case, strada are peste un kilometru. Am reuşit de am amenajat-o la nivel de pietruire, am adus reţea de alimentare cu energie, iluminat public, urmează ca pe parcurs să intre şi într-un program de asfaltare, dar pe viitor, pentru că nu se justifică investiţia la nivel de asfaltare pentru lungimea respectivă în condiţiile în care sunt cinci case în diferite stadii de lucru”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul Municipiului Târgu Jiu.

Are casă, dar nu poate ajunge la ea

Un alt cetăţean care s-a plâns primarului, tot on line, de problemele pe care le întâmpină este Dumitru Bălăşoiu. Acest cetăţean şi-a construit o casă în strada Prelungirea Ana Ipătescu însă spune că nu poate locui în ea din cauza drumului aproape impracticabil. Bărbatul susţine că şi-a construit locuinţa în urmă cu câţiva ani şi că are toate avizele de la primărie, însă autorităţile refuză să-i pietruiască măcar cei 320 de metri de drum pentru a putea ajunge la gospodărie. „Sunt plătitor de taxe şi impozite la zi fără nici măcar o zi întârziere, am construit o casă cu toate avizele necesare, dar ce păcat ca nu pot să locuiesc în ea, asta din cauză că drumul este unul impracticabil. Toate costurile pentru energia electrică şi drum au fost suportate de mine. Menţionez că lungimea drumului este de 320 metri. Acum câţiva ani am fost în audienţă la domnul inginer Ionescu, i-am explicat problema cu drumul şi l-am rugat să-mi trimită măcar şase camioane cu balastru de la râul Jiu ca să pot intra şi locui la această casă. Răspunsul a fost că o să rezolvăm problema, dar trebuie aşteptat să mai sece râul Jiu pentru că nu pot să intre camioanele”, spune Dumitru Bălăşoiu în sesizare.

Trebuie să doneze drumul primăriei

Primarul Florin Cârciumaru spune însă că situaţia lui Dumitru Bălăşoiu este mult mai complicată. Cârciumaru a declarat ieri că drumul cu pricina nu este al primăriei, ci se află în proprietatea lui Bălăşoiu, aşa că acesta din urmă trebuie să-l doneze primăriei pentru a putea fi asfaltat. „În ceea ce priveşte Aleea Ana Ipătescu, am invitat cetăţeanul care a făcut sesizarea să discutăm şi să lămurim problema la Serviciul Urbanism. Situaţia nu este clară în ceea ce priveşte situaţia drumului respectiv, drumul nu ne aparţine, este proprietatea dumnealui şi pentru ca noi să-l includem în programul de investiţii şi să-l amenajăm, să-l asfaltăm să devină un drum circulabil, trebuie să fie în domeniul public. Dumnealui trebuie să facă actele de donaţie la primărie”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: