Şi-au luat concedii medicale pentru a scăpa de disponibilizări

Trei angajaţi din cei 50 câţi numără Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj trebuiau să plece acasă de la 1 noiembrie, lucru care nu s-a mai întâmplat. Conform OUG 77 din luna iunie a acestui an, unitatea a trebuit să reducă numărul angajaţilor cu 4%. Pentru a-şi amâna plecarea din instituţie, toţi cei trei angajaţi vizaţi de această reducere de personal şi-au luat concedii medicale. Urmează ca ei să primească preavizele odată cu revenirea în unitate.

Baza legală pentru reducerea de personal la ITM Gorj este Ordonanţa de Urgenţă nr. 77/2013 din 26 iunie 2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor. Aşa se facă că de la ITM Gorj trebuiau să plece trei angajaţi, câte unul de la fiecare departament al unităţii, de la contabilitate, de la serviciul  de securitate şi sănătate în muncă şi de la serviciul de relaţii de muncă. Deşi trebuia să-şi piardă posturile de la începutul lunii trecute, cei trei s-au îmbolnăvit subit şi au avut grijă să-şi ia concediu medical. Unul dintre cei vizaţi este conducător auto. “Urmează să plece trei persoane din cadrul instituţiei, a fost vorba de o reducere de personal. S-a redus pe fiecare compartiment câte un post. Vom mai rămâne cu 47 de angajaţi, după ce pleacă respectivele persoane. Deocamdată n-au plecat, sunt în concediu medical. Am făcut adresă către Casa Sănătate să verifice, ni s-a spus că s-a verificat, sunt toţi acasă, bolnavi. Aşteptăm. În momentul în care vin, le vom da preavizele”, a spus George Romanescu, inspector general în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. 

Un alt angajat afectat de reducerea de personal este inspectorul de muncă Ion Lambru. Acesta se află în pragul pensionării, iar la începutul anului viitor va îndeplini condiţiile de pensionare.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: