Şi-au ridicat singuri cămăruţa în care îşi cresc cei patru copii

O familie din localitatea Turceni, județul Gorj, ar trebui să fie un exemplu pentru cei nevoiași. Cele șase suflete trăiesc într-o singură cameră pe care au ridicat-o într-o săptămână. Deşi sunt săraci, nu se plâng și muncesc zi lumină să aibă ce să le pună pe masă copiilor. Singurele venituri ale familiei Oprișor sunt alocaţiile celor patru copii și ajutorul social de la primărie. Chiar și așa, femeia nu stă cu mâna întinsă la vecinii ei, din contră creşte păsări, porci, ba chiar a învăţat să şi zidească.

Mariana Oprișor are 29 de ani și este mamă a patru copii. Toți locuiesc într-o cameră pe care au construit în două săptămâni. Cel mai greu a fost în perioada în care nu au avut energie electrică. Cei doi soți au vegheat la căpătâiul celor mici cu lanterna. ”Dacă nu muncim, nu putem să trăim, dacă nu dăm din mâini. Suntem şase persoane, nu putem să stăm în ajutorul de la primărie. Ne zbatem, mergem prin sat cu ziua la muncă, la lemne, tot ce se găseşte, muncă, altfel nu se poate. Pământ nu avem, avem animale, păsări, le creştem. Stăm aici de cinci ani. Doi ani am stat fără curent, am stat cu lanterna, cu ce am putut, cu copiii mici, nu am avut ce să facem. Încet am strâns banii. Eu provin dintr-o familie cu cinci frați, soția mai are opt frați”, a spus Gheorghe Oprișor, 35 de ani.

”Trebuie să dai din mâini ca să trăiești”
Deşi greu de crezut, Mariana este cea care a ridicat constructia, deoarece nu au avut bani să plătească pe cineva. Spune că nu-şi mai dorește decât să extindă această cămăruţă astfel încât cei patru copilaşi să aibă un loc al lor căci acum sunt mari şi au nevoie de intimitate. ”Am patru copii şi trăim doar din alocația lor și ajutorul social. Asta înseamnă undeva la 700 de lei din care trebuie să trăim șase persoane, cei patru copii şi noi doi. Stăm toți șase într-o singură cameră, acolo gătesc, acolo spăl, acolo îşi fac temele, o cameră de patru pe patru. Această cameră am ridicat-o în două săptămâni, am stat la început cu pereţii uzi, ne-am îmbolnăvit, dar acum suntem bine. Acum vrem să ne extindem, să le fac şi la copii să aibă şi ei un trai decent. Nu am făcut aceşti copii ca să mă ajute primăria, mi i-am dorit şi muncim ca să le asigurăm ce au nevoie, este datoria noastră ca părinţi să îi întreţinem. Eu, ca femeie, am zidit această cămăruță. Este greu, dar ca să-mi țin familia și să aibă acești copii un acoperiș nimic nu este greu”, a spus Mariana Oprișor. Femeia creşte şi animale și muncește cu ziua pe unde poate. Spune că atâta timp cât va putea, mâinile ei nu vor sta. ”Copiii m-au ajutat foarte mult, nu le cer, copiii sunt mari şi vor şi ei să aibă camera lor, să nu mai stăm împreună că sunt și ei mari. Fetele cele mari, gemenele au 12 ani, băiatul are 9 ani și fata cea mică are doi ani şi cinci luni. Am cal, am vacă, am porc, sunt la țară și nu pot să stau fără animale, la țară se muncește, nu poți să stai la țară să aștepți să te ajute lumea, trebuie să dai din mâini ca să ai să trăiești”, a spus Mariana Oprișor. Cele șase suflete ar avea nevoie de ajutor pentru a-și termina casa, dar și pentru a mai cumpăra cele necesare în locuință.

Galerie foto



Vizualizări: 711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: