Încă trei săli pentru Şcoala ”Alexandru Ştefulescu”

Şcoala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu va fi extinsă cu trei săli de clasă. Consilierii municipali au votat în ultima şedință extinderea unității școlare, asta după ce conducerea școlii a tot solicitat acest lucru în ultimii trei ani. În prezent, școala are peste o mie de elevi, directorul Aurel Popescu precizând că a fost nevoie de transformarea unor laboratoare în săli de clasă pentru a face față numărului mare de elevi. Municipalitatea anunță că în sfârșit s-au găsit fonduri pentru această investiție și că licitația va demara curând.

 Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” funcționează în prezent cu 49 de săli de clasă la peste 1.200 de elevi. Pentru a putea face față numărului mare de elevi înscriși, elevii claselor a IV-a vin la școală în două schimburi. ”De trei ani noi am solicitat o extindere, întrucât planul de școlarizare al școlii ”Alexandru Ștefulescu” a avut mereu un trend ascendent. Numărul elevilor a crescut în ultimii zece ani de la 800 la 1.300. Nevoia de spațiu este stringentă întrucât o parte din laboratoarele școlare a trebuit să le transformăm în săli de clasă, iar clasele a IV-a, două dintre ele pe semestrul I, două pe semestrul al II-lea, funcționează după amiază. Acest spațiu ne-ar fi foarte necesar pentru a ne putea dezvolta abilitățile în cabinetele școlare, în laboratoarele școlare. Trag speranțe că în vară va demara construcția celor trei săli de clasă și a unei săli multifuncționale”, a spus Aurel Popescu, director școlii ”Alexandru Ștefulescu”.

Consilierii locali ai municipiului Târgu Jiu au votat în ultima ședință de Consiliu Local indicatorii tehnico-economici pentru investiția ”Extindere școală generală Alexandru Ștefulescu cu o suprafață de 636 mp. Viceprimarul Aurel Popescu a precizat că în sfârșit s-au găsit bani pentru acest obiectiv. ”Noi am procedat la realizarea proiectului pentru a construi încă trei săli de clasă. S-a făcut proiectul, s-au găsit fonduri, deci vom proceda la realizarea acestei investiții în perioada care urmează. Urmează să intre în procedura de licitație și în momentul în care se va licita vom avea și valoarea finală privind proiectul și perioada de execuție a proiectului”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: