Şi ninge, zăpada ne-omoare!

Ce țară, dom'le! Ce țară! Țara în care rămâi înzăpezit în mașină și nu vrei să pleci să te culci la hotel, când vin echipele de salvare și te roagă cu vouchere. De ce nu vrei să pleci din iadul ăla? De frică, de aia nu vrei! Teama că o să găsești un schelet de fiare în locul mașinii o depășește, în România, cu mult pe aceea că vei muri înghețat. În fond, ce e mai rău? Să mori sau să rămâi fără mașină? Să rămâi fără mașină, normal! Că doar dacă mori nu mai știi...

Pe undeva ar trebui să ne bucure. Românii au un simț acut al proprietății private. Sunt capitaliști, nu-și lasă mașinile la greu. Dar îi lasă pe ei vezicile. Pe site-urile de știri, câțiva cetățeni blocați în omăt au recunoscut: ”ne-am făcut nevoile în mașină!”. Să se consemneze doar că Primăria Generală București precum și Guvernul recomandă ca zilele astea să se evite folosirea mașinilor și nevoile să se facă în mijloacele de transport în comun, că-s mai sigure. Altfel, un român chiar a murit de frig, legat de glia strămoșească (a se citi Logan), în mijlocul nămeților. Iată, sacrificul suprem în numele atașamentului față de un bun. Desigur, autoritățile recomandă românilor care vor să moară de frig să o facă, zilele astea, în autobuze și tramvaie, pentru evitarea ambuteiajelor.

Nu vi se pare câteodată că suntem groaznic de inevoluați? Încă mai suntem sclavii fenomenelor meteo. Nu apucă să se adune niște nori deasupra țării că ne și dau peste cap. Nici cu soarele nu-i bine, că face secetă, infarct și cancer de piele. La dracu! Am trăit atâta vreme cu iluzia că ne construim singuri destinul. Prostii. Destinul ni-l fac Busu și Romica Jurcă. Iar în zilele astea, în România, destinul suflă cu intensificări de ghinion pe arii extinse.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: