Simulare pentru impactul pe care îl va avea Legea 197 în Gorj

Circa două luni ar putea să dureze actualizarea softului care nu permite acum prelucrarea dosarelor celor care vor să se pensioneze în baza Legii 197. Informaţia a fost făcută publică de prefectul judeţului Gorj, după o serie de discuţii de aproape două ore cu şeful Casei Naţionale de Pensii.

 

De altfel, preşedintele Casei Naţionale de Pensii a fost invitat în Gorj, săptămâna viitoare, ca să discute cu lideri de sindicat, oficiali ai Complexului Energetic Oltenia şi cu reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii privind această lege care le dă, în acest moment, speranţe, dar şi bătăi de cap minerilor şi energeticienilor.

 

“Există o problemă sistemică, ce presupune actualizarea softului, mai multe interpretări. Este şi un alt proiect de lege în Parlament pentru a extinde facilităţile oferite de pensionarea anticipată şi am avut discuţia asta şi cu doamna secretar general a instituţiei pentru a clarifica, a veni cu cifre, statistici, ce înseamnă pensionarea anticipată atât pentru noile dosare care se estimează a fi depuse, dar şi ce impact are acest lucru asupra celor care sunt deja pensionari în plată, i-am invitat la Târgu Jiu, să avem o discuţie atât cu sindicatele, cu conducerea CEO şi cu presa”, a declarat prefectul Iulian Popescu.

Se va face, de asemenea, şi o simulare ca să se stabilească şi ce impact va avea aplicarea Legii 197. „Să vedem şi o simulare, la ce sume ar rezulta calculaţia pensiei în condiţiile actuale şi ce calendar de acţiune au pentru a accepta aceste dosare. O lună, două ar dura actualizarea acestui soft. Rugăminea domnului preşedinte al Casei de Pensii este de a transmite un mesaj de răbdare”, a mai declarat prefectul.

 

Vizualizări: 2,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: