Sindicalist CE Oltenia: Am sesizat ITM Gorj

Un sindicalist din cadrul Complexului Energetic Oltenia a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj în legătură cu economia la fondul de salarii pe anul 2020. Nicu Bunoiaca vrea să afle cu exactitate dacă există această economie și de ce nu a fost acordată angajaților din cadrul companiei energetice.

Tot sindicalistul mai acuză faptul că a fost încălcat contractul colectiv de muncă: ”Am depus sesizare. Este vorba și despre încălcarea contractului colectiv de muncă. Este un articol care spune că economia la fondul de salarii trebuie împărțită în mod egal la salariați. Cel puțin eu nu am primit vreo informație despre acest lucru. Vrem să știm dacă acea economie a existat sau nu”, a spus Nicu Bunoiaca.

Bunoaica mai spune că sindicatele ar trebui să se implice mai mult  pentru soarta minerilor: ”Așteaptă să vină frigul ca această companie să meargă, dar nu vorbesc despre drepturile minerilor. Cei mai importanți sunt minerii și energeticienii. Mulți au sănătatea în pericol și nu mai vor să lucreze în condițiile mizere și pe salarii mici. Liderii de sindicat se gândesc deja la măriri salariale la TESA”, a mai afirmat sindicalistul.

Minerii se plâng tot mai des de condițiile în care lucrează, dar și despre faptul că nimeni nu face nimic pentru ei.

Vizualizări: 3,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: