Sindicalist CEO, despre amânarea ședinței: Am făcut scandal

Liderii sindicali din cadrul CE Oltenia au reacționat când au aflat că administrația a amânat din nou ședința comisiei mixte. ”Am făcut scandal”, a spus sindicalistul Constantin Mitrescu, care a explicat că nu acceptă ca discuțiile să fie amânate pentru săptămâna viitoare. Este vorba de întâlnirea în care administrația urma să le prezinte partenerilor de dialog social proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019.

Compania ar fi trebuit să prezinte propunerea de buget pe anul în curs pe 21 decembrie 2018, a amânat pentru 9 ianuarie, iar marți a anunțat o nouă amânare pentru o dată neprecizată. Compania a explicat într-un comunicat motivul amânării: ”Având în vedere prezența obligatorie a președintelui Directoratului CE Oltenia la București, în perioada 08- 09 ianuarie, pentru dezbaterea unor probleme strategice ale companiei la început de an (la nivel de ministere și bănci), informăm persoanele interesate că data la care va avea loc prima ședință a Comisiei Mixte Administrație – Sindicate din acest an urmează a fi stabilită în cursul zilei de 10.01.2019, de comun acord cu reprezentanții federațiilor sindicale”.

Sindicaliștii au sărit ca arși când au aflat că administrația a amânat din nou discuțiile. ”Noi am făcut scandal. Le-am spus că nu acceptăm o nouă amânare. Am discutat cu domnii Olaru, Burlan. Ne-au spus să așteptăm puțin, să analizeze, să vedem dacă poate să se întoarcă miercuri (n.red. Sorinel Boza). Nu acceptăm mai târziu de joi. Săptămâna aceasta trebuie să se țină. Ne interesează să vedem bugetul, să vedem dacă sunt prinse voucherele, dacă este prinsă creșterea salarială. De ce să tărăgănăm?”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreședinte al Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Sindicalistul Gabriel Căldărușe s-a arătat mai înțelegător. Totuși, nu acceptă varianta în care bonusurile solicitate pentru salariați să nu fie prinse în proiectul de buget. ”Am avut o discuție cu directorul general și a spus să înțelegem faptul că nu este dumnealui prezent și nici domnul Bălășoiu, care este responsabil pe parte financiară. Eu vreau să fie această ședință vineri, cel târziu luni. Să nu creadă cineva, și sunt sigur că nu-și permite nimeni să încerce, nici măcar în glumă, să se joace cu soarta celor 13.000 de salariați. Să nu se gândească că oamenii nu vor beneficia de vouchere de vacanță și de creșteri salariale substanțiale. Cât mai repede trebuie rezolvată problema, inslusiv încheierea unui act adițional”, a comentat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Vizualizări: 2,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: