Avarii sau lipsă de cărbune la termocentrala Turceni?

Două blocuri energetice ale Termo Turceni au intrat în revizii neprogramate în urma unor avarii, conform profit.ro. Informația nu a fost însă confirmată de conducerea centralei termice, care spune că două unități sunt în funcțiune, dar și că are și alte blocuri pe care să le folosească în caz de nevoie.

Platforma profit.ro a anunțat luni, 7 ianuarie, că la nivelul țării se înregistrează un consum scăzut de energie, dar și în aceste condiții producătorii de energie nu fac față pentru a asigura cantitatea necesară pentru consumatorii. Și cărbunele se afla printre sectoarele care nu produceau la maximul de capacitate. ”În prezent, două unități de producție de la Turceni, una de 313, alta de 298 MW, înregistrează avarii, intrând în revizii neprogramate. Similar, o unitate de 188 a centralei pe gaze de la Iernut se află în avarie încă de pe 25 decembrie”, arată profit.ro.

Curios este faptul că cei din conducerea Termo Turceni spun că nu au avut și nici nu au vreo avarie. Din contră, spune Ionel Ilie, directorul centralei, unitatea are și blocuri energetice în staționare, care să poată fi folosite în caz de nevoie. ”Nu știu ce a scris profit.ro, e treaba lor. Funcționează blocurile 3 și 4. Blocul 5 este rezervă. La blocul 7 avem o mică lucrare la cazan, de o zi. Cărbune avem pentru două săptămâni, 10 zile”, a explicat directorul SE Turceni, Ionel Ilie.

Vizualizări: 3,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: