Sindicalist din CE Oltenia: Știu că majoritatea sunteți bolnavi, stresați și epuizați!

Într-o perioadă din ce în ce mai sumbră pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, liderii de sindicat fac apel la unitate. Într-un mesaj, pe un site de socializare, liderul Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu le-a reamintit colegilor că doar împreună vor putea să își câștige dreptatea în fața unui „sistem diabolic”.

Manu Tomescu a mai afirmat că lupta pentru punea în aplicare a Legii 197/2021, cea care reduce vârsta de pensionare cu 13 ani, va trebui dusă până la capăt.

„Stimați colegi, știu că v-ați pierdut răbdarea și vă mărturisesc că nici eu nu prea mai am răbdare, mai ales în această situație dificilă în care ne aflăm în această perioadă, noi ca salariați din această activitate pusă pe un program de închidere! Știu că majoritatea sunteți bolnavi, stresați și epuizați după o activitate de zeci de ani lucrați în condiții de muncă grele și foarte grele, și mai știu că speranța de viață a lucrătorilor din activitatea noastră este una dramatic de redusă!

Știu toate astea pentru că și eu am muncit și continui să muncesc alături de voi în această activitate, și tocmai pentru faptul acesta m-am luptat necontenit pentru recunoașterea prin lege a condițiilor noastre de muncă!

Astăzi ne aflăm în situația în care condițiile noastre de muncă sunt recunoscute și introduse în Legea Pensiilor (legea 263/2010), prin legea nr.197/2021, o lege CONSTITUȚIONALĂ, votată și adoptată de Parlamentul României, publicată în Monitorul Oficial și reconfirmată printr-o DECIZIE DE APLICARE  a Înaltei Curți de Casație și Justiție, și chiar dacă SISTEMUL ni s-a împotrivit pe toate căile și prin toate mijloacele, astăzi colegii noștrii care îndeplinesc condițiile de pensionare, au dosarele în așteptare de calcul pe prevederile legii nr.197, la casele de pensii!

Așa cum v-am mai spus, încăpând cu data de 2 mai 2023, dată la care Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat DECIZIA DE APLICARE a legii nr.197 în Monitorul Oficial, casele de pensii au termenul de maximum 45 de zile pentru a emite deciziile de pensionare la dosarele depuse de colegii noștri, decizii în conformitate cu prevederile acestei legi! Iar acest termen începe să fie atins după jumătatea acestei luni.

Stimați colegi, desigur că și eu mi-aș fi dorit să nu dureze atât de mult, să nu ni se pună atât de multe piedici, și mai ales să fim susținuți în această luptă de marea majoritate a beneficiarilor acestei legi, însă aceasta este situația și starea de fapt în care ne aflăm!

Vă asigur că lupta noastră, a celor care ne luptăm cu adevărat pentru legea nr.197, va fi o luptă dusă până la final, și pe toate căile posibile ce ni le permite legea!

Știu că SISTEMUL continuă să caute și să găsească tot felul de motive pentru a ne pune piedici în recunoașterea acestui drept, dar vă asigur că dacă vom fi uniți și hotărâți, noi ne vom câștiga DREPTATEA în fața acestui SISTEM DIABOLIC!”, este mesajul transmis de sindicalistul Manu Tomescu.

Vizualizări: 5,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: