Sute de cereri de pensionare depuse la Termocentrala Rovinari

Sute de angajați de la Termocentrala Rovinari vor să iasă la pensie. Mai exact, au fost depuse patru sute de cereri și au fost deja eliberate peste o sută de adeverințe. 

Liderul de sindicat Constantin Mitrescu a avertizat, într-un interviu la un post local de radio, că după închiderea celor doua grupuri energetice, sindicaliștii nu vor accepta restrângeri de personal. În rândul salariaților, au apărut zvonuri că unii dintre ei ar putea fi trimiși în concediu fără plată.

"După ce grupul 3 de la Rovinari și 7 de la Turceni au fost retrase din exploatare, se va face un alt normativ de personal, pe trei grupuri și așteptăm sa vedem ce se propune. Au aparut speculații, dar pana acum nu s-a transmis ca intenționează sa trimită în fără plata sau pe 75%. Au un buget și noi vom discuta pe 7 și nu vom fi de acord cu reduceri de venituri sau pensionari", a spus președintele Sindicatului Energia Rovinari.

"Numai la Termocentrala Rovinari, din 1.100 de oameni, sunt depuse 400 de cereri. S-au dat peste 100 de adeverințe. Vor fi care vor pleca la pensie", a mai spus Mitrescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: