Sindicalist din CEO: Dacă vor trimite oamenii la pază, îmi dau foc

Directorul Ion Răuţ a preluat de ieri şefia Direcţiei de Pază, iar minerii vor fi trimişi la cursuri de recalificare. Liderul sindical de la Mentenanţă Rovinari, Gheorghe Peptan, a declarat că dacă membrii săi de sindicat vor fi trecuţi la pază îşi va da foc în faţa companiei.

O sută de mineri sunt de ieri la Staţiunea Săcelu unde participă la cursuri de perfecţionare. Potrivit directorului de la Staţiunea Săcelu, Ştefan Cherciu, cursurile durează trei zile, după care vor veni alte o sută de persoane. Cherciu a mai spus că în aceste zile se fac cursuri pentru lăcătuşi, excavatorişti, etc, dar nu pentru pază. „Nu se fac cursuri pentru pază. Cel puţin seria aceasta nu. Cursurile durează trei zile, după care vine altă serie. Vor fi cursuri toată luna, după care le vom relua în septembrie“, a declarat Cherciu.

Liderul sindical Gheorghe Peptan a declarat ieri că dacă vreun membru al său de sindicat va trece la pază va intra în greva foamei, după care îşi va da foc. „Nu-mi place ce se întâmplă. Vă spun şi nu mă ascund, dacă vreun om de-al meu e trecut la pază eu intru în greva foamei şi după 7 zile îmi dau foc. Nu pleacă nimeni de la Mentenanţă la pază“, a declarat Peptan.

Răuţ, director la pază

De ieri, Ion Răuţ este director la Direcţia de pază, iar postul de director de resurse umane al companiei este vacant. Anunţul a fost făcut chiar de directorul general Laurenţiu Ciurel, el spunând că Răuţ „nu a comentat“. „Din luna februarie- martie am vorbit cu domnul Răuţ în acest sens pentru că mi se pare cel mai pregătit pentru ocuparea acestei funcţii. I-am spus că după ce se termină partea de organizare el va fi cel care va ocupa acel post. Nu a comentat nimic, nu e nici un fel de problemă, va fi tot director”, a menţionat Ciurel. La această direcţie vor fi transferaţi circa 600 de mineri, care vor fi trimişi la cursuri pentru a deveni agenţi de pază. Ei vor lucra în echipe mixte cu agenţii de la firmele de pază ce au contracte cu CE Oltenia. Salariul unui agent de pază-miner va fi de 1200 de lei. Şi la această oră se fac tabele cu oamenii care să fie transferaţi la pază. Săptămâna trecută, cei doi lideri aflaţi în greva foamei, Toma Tatomir şi Marin Golea, au smuls promisiunea de la conducerea CE Oltenia că aceste liste cu viitorii paznici vor fi reanalizate.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: