Sindicalist, după ultimele angajări din minerit: E post pe post ca număr, nu ca și calitate

Liderul Federației Naționale Mine Energie, din Complexul Energetic Oltenia, trage un nou semnal de alarmă asupra faptului că rămân tot mai puțini specialiști în producție. Deși s-au făcut angajări ca să nu se simtă plecările la pensie, Dumitru Pîrvulescu susține că s-au completat posturile, dar salariații care au venit nu sunt la fel de bine pregătiți ca minerii care au plecat la pensie.

"E post pe post doar ca număr", spune liderul FNME: "Dincolo de cei 600 de angajați, s-au mai angajat câteva sute în locul sutelor de colegi care au plecat la pensie. E post pe post ca număr, nu și ca și calitate. Au plecat colegi înalt calificați și au fost angajați oameni mai puțin calificați. Degeaba am completat într-o carieră posturile de mașiniști de la benzi dacă, pe utilaje, nu am nici pentru jumătate. E o mare problemă! Nu știu de ce nu se recunoaște".

Pîrvulescu a dat exemplu situația de la Peșteana. "La Cariera Peșteana, au plecat 80 din 500. Foarte mulți au dosarele depuse și încă așteaptă decizia de pensionare și o vor primi fără probleme. Majoritatea a avut grupă și înainte de 2001 și după. Se pensionează colegii care au împlinit 52, 53, 54, 55 de ani. Sunt patru generații care pleacă. Și sunt cele mai importante. S-a făcut mai mult de jumătate din activitatea minieră și energetică. Nu trebuie să ne minunăm că pleacă atâția oameni", a mai spus Pîrvulescu, la Tele3.

Vizualizări: 4,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: