Cum vrea conducerea CEO să evite abuzurile

„Nu vor fi abuzuri!” Este promisiunea făcută de Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, salariaților care ar urma să fie mutați să lucreze în alte cariere, din moment ce unele perimetre se vor închide din cauza lipsei de cărbune. Burlan a dat asigurări că va avea grijă ca niciun angajat să nu fie nedreptățit și că toate redistribuirile se vor face cont ținând de distanța până la noul loc de muncă și specializarea acestuia.

Odată ce vor fi închise primele perimetre miniere care își vor epuiza resursele de cărbune, personalul rămas acolo va fi redistribuit în alte zone. Daniel Burlan a explicat că personalul va fi relocat în anumite cariere pentru a fi evitat orice abuz. „Pentru a preîntâmpina anumite abuzuri care s-au făcut în trecut, am vrut să definim locul de muncă drept bazin carbonifer. Bazinul înseamnă pentru Jilț Sud, Jilț Nord, bazonul carbonifer Jilț, pentru zona Motru, bazinul carbonifer Lupoaia și Roșiuța, bazinul carbonifer Rovinari, Tismana, Pinoasa, Roșia, Peșteana pentru a putea reloca personal la momentul închiderii de perimetre doar în aceste perimetre. Să nu existe abuzuri”, a spus Daniel Burlan, managerul companiei, la un post de televiziune.

Burlan a mai subliniat că mutările se vor face ținându-se cont de specializarea fiecărui salariat și de distanța până la noul loc de muncă. A și exemplificat, un miner de la Lupoaia va putea fi mutat în Roșiuța, nicidecum în zone extreme.

„Am fost înțeleși greșit de către o parte a sindicatelor. Eu nu accept și o să fiu împotriva acestor abuzuri pentru că am fost unul dintre cei care au fost mutați. Domiciliul în Motru, lucram la Peșteana. Eu nu o să accept niciodată o astfel de practică. Nu s-a înțeles scopul demersului nostru. Nu mut personal din Jilț în Roșia, nu mut din Peșteana în Roșiuța. Mut din Lupoaia în Roșiuța, din Peșteana în Roșia, nu să aduc de la zone extreme, să măresc distanța de transport a salariaților. Dacă se mută o persoană, se mută pe un loc de muncă identic, nu vor fi abuzuri”, a reacționat Daniel Burlan, la Accent TV.

Peșteana, Husnicioara și Lupoaia ar urma să se închidă până în 2025 pentru că își vor epuiza resursele de cărbune. 

Vizualizări: 4,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: