Sindicalist: Nu avem de unde scoate cărbunele pentru chinezi

Chinezii vor să facă un grup nou, de 600 MW, la Rovinari, pentru care ar avea nevoie de cinci milioane de tone de lignit pe an. Unii lideri sindicali spun că această cantitate nu poate fi asigurată.

Sindicalistul Nicu Bunoaica a comentat propunerea lansată de compania chineză. Acesta susține că nu va fi putea fi strâns cărbunele necesar. Asta ar însemna dublarea muncii în cariere. “Nu este front de lucru. Ce cărbune vindem chinezilor? De sub pământ? Sunt deasupra proprietari, că n-au făcut exproprieri. Sunt păduri netăiate. Nu știm nici la ce preț vinde compania acest cărbune chinezilor. Oamenii ăștia nu sunt întregi când vin cu idei din astea”, a explicat Bunoaica.

Mai mult, liderul de sindicat este dispus să facă pariu cu secretarul de stat Andrei Maioreanu care a prezentat planurile chinezilor. Cel puțin cu utilajele din dotare și cu fronturile de lucru blocate, cu exproprierile care au rămas în urmă, nu ar putea fi asigurat lignitul necesar să funcționeze la capacitate maximă grupul de producție pe care vor să-l ridice chinezii la Rovinari.

„Eu, Bunoaica, pun un pariu cu domnul Andrei Maioreanu pe ce o vrea el. Nu se pot strânge aceste milioane de tone de cărbune. Nu ai cum! Adică dublul producției de acum. Noi cu ce vom mai exploata în continuare? Când investiții nu se fac și utilajele sunt în moarte clinică. Domnul Maioreanu este secretar de stat. Ar fi trebuit să fie în fiecare zi în minerit. La fel și domnul Doru Vișan. De ce n-au venit în cariere?”, s-a întrebat sindicalistul Nicu Bunoaica.

Vizualizări: 1,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: