Lădaru: Mineritul a fost lăsat de izbeliște din 2014 încoace

Cristi Lădaru, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșia, a acuzat într-o intervenție telefonică la Tele 3 că nici salariații, nici utilajele din cariere nu mai sunt în siguranță. “Nu se mai respectă nici siguranța utilajelor în carieră, nici siguranța oamenilor în carieră. Ca să ai curaj să urci pe un utilaj, la cum arată, trebuie să fii băut. Pentru că nu se investește, nu s-a făcut nimic. Bagi niște benzi pe investiții, apoi le muți în altă parte, alergi după cărbune haotic. Nu se mai respectă monografiile de lucru în carieră, așa am ajuns”, a spus Lădaru.

Liderul sindical atrage atenția că de cinci ani nu se mai fac investițiile obligatorii în cariere. “Am ajuns să ne certăm pe sărăcie. Rog Directoratul, toată conducerea Complexului Energetic Oltenia, să își îndrepte atenția spre minerit, pentru că mineritul a fost lăsat de izbeliște din 2014 încoace, nu s-a investit nimic. Am ajuns într-o situație limită, salariații nu mai au siguranța locului de muncă. Degeaba fac chinezii un grup energetic nou, că nu este cărbune”, a spus Lădaru.

Acesta atrage atenția că degeaba se investește în grupurile energetice, degeaba ar face chinezii un grup nou, dacă se alege praful de carierele miniere. (A.A.)

Vizualizări: 2,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: