Sindicalist: Se pierd locuri de muncă și e o problemă majoră

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia fac calcule peste calcule. Susțin că, în șase ani, compania va rămâne fără aproximativ cinci mii de angajați. Vor fi oameni care se vor pensiona, iar în locul lor nu vor mai fi făcute angajări. „E o problemă majoră”, atenționează liderii de sindicat.

Odată cu trecerea de la cărbune la gaze, se vor subția drastic rândurile angajaților Complexului Energetic Oltenia. Până în 2026, compania va rămâne fără aproximativ cinci mii de salariați. Toți urmează să se pensioneze în anii care vor urma. În locul lor, nu se vor mai face angajări.

Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, a explicat că vor fi multe pensionări în rândul minerilor și energeticienilor în următorii ani. Potrivit calculelor sale, cel puțin 4.800 de oameni vor ieși la pensie în șase ani.

“Vor ieși oameni mulți la pensie. Până în 2026, se vor pierde multe locuri de muncă. La Craiova, va fi externalizată, se dorește externalizarea sucursalei, a centralei de la Craiova într-o altă formă de asociere economică în care să intervină și Primăria. Aici nu putem vorbi de pierderea locurilor de muncă, dar e clar că, prin trecerea centralei pe gaze, va fi diminuat numărul de salariați. Numărul până la urmă, cel puțin până în 2026, aproximativ 4.800 de salariați, peste 90% vor ieși la pensie, dacă nu chiar 100% din acest număr. Se pierd locuri de muncă, vor ieși acești salariați la pensie, dar locurile de muncă se pierd și e o problemă majoră”, a spus Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, la Radio Impact.

În prezent, compania mai numără peste 12 mii de angajați. Media de vârstă a salariaților este în jur de 50 de ani, iar noi angajări nu sunt prognozate astfel încât să mai fie întinerită forța de muncă din sistem.

Vizualizări: 2,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: