Sindicalist: Vrem să facem o scrisoare comună cu PNL-PSD 

Liderul Federației Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a declarat că împreună cu membrii Federației Univers a început o serie de întâlniri cu politicienii din Gorj, cu scopul de a semna împreună cu aceștia o scrisoare prin care să solicite modificarea ordonanței care închide mineritul din județ. ”Dacă nu se face o chestie concertată atât de politicul din Gorj, cât și de sindicatele din Gorj, nu se va reuși să se rezolve”, spune acesta.

”Împreună cu colegii de la Federația Univers am demarat o serie de întâlniri cu politicienii de la partidele de guvernământ și sperăm ca săptămâna aceasta să ne întâlnim împreună cu dumnealor să facem o scrisoare comună pe acest program de decarbonare, care nu e în ton cu ceea ce ne dorim noi și cu ceea ce poate să ofere România în viitorul apropiat. Tocmai de aceea, atât domnii de la PNL, cât și domnii de la PSD, vor trebui alături de noi să semnăm o scrisoare deschisă către Guvernul României prin care să solicităm și să arătăm această nedumerire atâta noastră, cât și la dumnealor, urmând ca după aceea dânșii să își facă treaba dumnealor pe plan politic, noi treaba noastră, de plan sindical”. 


O problemă a sindicatelor este că nu mai sunt conectate cu nevoile salariaților, dar și angajații sunt interesați doar de pensionare, iar soarta companiei nu mai este o problemă la care să reflecteze. 

”Majoritatea colegilor se gândesc la pensie și nu se mai gândesc la locurile de muncă cum făceau colegilor acum 10 ani. Din păcate, nu se mai gândește la fel de colegii noștri, pentru că a venit valul ăsta cu pensia și toată lumea se gândește la pensie”, explică Pârvulescu.


Liderul crede că opinia ministrului energiei Virgil Popescu nu se va schimba: ”Sper, per ansamblu, Guvernul României să gândească chestia asta și să facă ceva, pentru că până la urmă e decizia Guvernului. Va fi ordonanță de urgență a Guvernului, nu va fi un ordin de ministru. Pentru că, revin, influență va fi asupra cetățeanului român. Odată cu această închidere nebunească a activității de energie pe cărbune”.

Vizualizări: 1,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: