Teste la fabrica francezilor de la Târgu Jiu

Început timid pentru francezii de la Piroux Group, care au pus bazele unei fabrici de componente auto la Târgu Jiu. Inaugurarea afacerii trebuia să aibă loc în luna aprilie, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Câteva zeci de gorjeni au fost recrutaţi la fabrică, iar în această perioadă se desfăşoară activităţi de testare a echipamentelor din dotare.

Fabrica de producere a carcaselor pentru autobuze şi şasiuri pentru TIR-uri a fost amenajată în incinta fostei fabrici Rostramo din Târgu Jiu. Terenul pe care se află hala de producţie a fost cumpărat de investitorul francez Piroux Group, care mai deţine o astfel de fabrică la Mioveni. Punerea în funcţiune a fabricii a fost întârziată de procedurile de racordare la utilităţi. De asemenea, trebuie amenajat drumul de acces către fabrică.

Autorităţile judeţene spun că există activitate la Piroux, dar nu pe partea de producţie. Au început testele la echipamentele folosite în producţie, o parte din utilaje fiind aduse de la fabrica din Mioveni. „Am avut recent o discuţie cu managerul de la Piroux şi cu o doamnă de la Resurse Umane de la fabrica din Mioveni. Au 24 de angajaţi la Târgu Jiu. Deocamdată fac probe, încercări la utilaje şi o să mai aibă nevoie de sudori şi lăcătuşi”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Conform discuţiilor iniţiale, investitorul anunţase că va demara activitatea cu circa 150 de angajaţi. Fabrica are nevoie în special de sudori Mig-Mag şi Tig. Hala dispune de ventilaţie, iar muncitorii beneficiază de echipamente de protecţie adecvate pentru mediul în care lucrează.  

Carcasele pentru autobuze şi şasiurile pentru TIR-uri ce vor fi realizate la Târgu Jiu ar urma să fie exportate în Franţa.

Vizualizări: 4,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: