Sindicaliștii află astăzi ce au discutat Ponta și Condescu

Sindicaliștii din Federația Națională Mine Energie (FNME) se întâlnesc astăzi în ședința Colegiului Director. Ordinea de zi de la această ședință este ținută la secret de sindicaliști. Ei nu vor să dezvăluie care vor fi subiectele luate în discuţie. Cert este că, la această ședință, cu toții așteaptă ca liderul Marin Condescu să le spună ce a discutat lunea trecută cu premierul Victor Ponta. Declarațiile liderilor de sindicat date săptămâna trecută au fost ambigue, fiind evident că nu știau ce s-a discutat. Tot astăzi se va decide, prin vot, dacă FNME va retrage plângerea penală depusă împotriva Directoratului CE Oltenia, în problema privind încasarea cotizației sindicale de la salariați.

Un alt subiect va fi sprijinul oferit de FNME în proiectul Roșia Montană. Federația condusă de Marin Condescu și-a anunțat, printr-un comunicat de presă, sprijinul pentru începerea exploatării aurului la Roșia Montană, menționând că aceasta a fost dorința liderilor din Alba Iulia. La întâlnirea de astăzi s-ar putea discuta termenii acestui sprijin, care ar putea presupune și deplasări la fața locului.

În final, ședința este importantă deoarece va stabili data unei reuniri a Consiliului de Coordonare, când va fi luată în discuție inclusiv data pentru organizarea unui congres pentru alegeri în federație.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: