Sindicaliştii din CEO protestează la Divizia Minieră şi la ANRE

Sindicaliştii din cadrul CE Oltenia, afiliaţi la Federaţia „Univers“, au anunţat prin vocea liderului Aurel Nanu Mic că vor protesta la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). El a spus că protestele vor avea loc între 10-12 decembrie, cu câte 100 de salariaţi. Liderii de la Federaţia Naţională Mine Energia au şi ei în plan proteste, dar la sediul Diviziei Miniere.

Administraţia CE Oltenia a acuzat de mai multe ori ANRE că tratează discriminatoriu producătorul de energie. Departamentul de Energia susţine însă că toţi producătorii de energie sunt trataţi după regulile pieţei. Laurenţiu Ciurel declara că cei din ANRE şi Transelectrica au pus piedici atât pe piaţa din România, cât şi la export pentru a asigura echilibrarea sistemului destabilizat de energia verde. „Instituirea regulilor obligatorii ale pieței de energie se realizează de către ANRE pentru toți producătorii din piața de energie electrică, fără discriminare și fără a se putea limita accesul acestora. Una din principalele atribuţii ale Departamentului pentru Energie este elaborarea de strategii de dezvoltare pe termen mediu şi lung în domeniul energetic şi de soluţii de reformă energetică referitoare la evoluţia sectorului. În plan strategic, în perioada 2014-2024, România ar trebui să încurajeze dezvoltarea prudentă a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasă, ţinând cont că investiţiile în eolian şi fotovoltaic s-au dezvoltat mult prea rapid şi într-o manieră nesustenabilă în ultimii ani, cu monitorizarea ţintelor ce revin României“, se arată într-un răspuns al Departamentului de Energie dat la solicitarea Pandurul.

În acelaşi timp, liderii de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) pichetează Divizia Minieră din cauza nerespectării Contractului Colectiv de Muncă.  Protestele încep de luni şi au loc între orele 17 şi 18, cu participarea a peste 100 de angajaţi.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: