Sindicaliştii din Jilţ şi Rovinari se opun desfiinţării EMC-urilor

Liderii de sindicat nu susţin desfiinţarea Exploatărilor Miniere de Carieră de la Jilţ şi Rovinari, punct de vedere exprimat ieri în şedinţa cu administraţia. Conducerea Complexului Oltenia a decis să împartă EMC Rovinari în trei cariere – Pinoasa, Tismana, Poiana – şi o unitate de mentenţanţă. EMC Jilţ va fi împărţită în Jilţ Nord şi Jilţ Sud. Problema este că la Jilţ, de exemplu, echipele de intervenţii sunt comune, iar separarea complică lucrurile şi duce la creşterea costurilor. „Administraţia va lua în dezbatere propunerile sindicatelor, dar nu mă aştept să facă paşi înapoi de la forma proprie a organigramei”, a spus Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedinte FNME.

Această reorganizare a Complexului Energetic Oltenia pare să dea bătăi de cap conducerii. Potrivit unor surse din cadrul companiei, sunt trei candidaţi pe fiecare post de şef, astfel că în fiecare zi apare altă persoană favorită. Ieri, sindicatelor le-a fost prezentată organigrama CEO ce va fi supusă aprobării Consiliului de Supraveghere mâine, 28 martie. 

La momentul acesta este sigur că vor fi desfiinţate exploatările miniere şi că directorul Diviziei Minieră va lucra direct cu directorii de carieră. De asemenea, Sucursala Craiova fi împărţită în două, Craiova şi Işalniţa. 

Noua organigramă a CE Oltenia intră în vigoare la 1 aprilie. (M.B.)

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: