Sindicaliștii din minerit cer autorizații de pichetare

Sindicaliștii din minerit și energie ar putea recurge la pichetări, revolta fiind generată de decizia companiei de a nu redistribui angajaților economia de la fondul de salarii, sub formă de prime de Crăciun. 2013 a fost anul în care s-au tăiat multe din drepturile minerilor şi energeticienilor, unele date fără întrerupere în ultimii 20 de ani.

Liderul sindical Constantin Mitrescu a declarat la un post local de radio că, cel mai probabil astăzi, Federația Națională Mine Energie (FNME) va depune solicitări de organizare a unor pichetări, protestând față de măsurile luate de conducerea CE Oltenia. „De azi (n. red - vineri) sindicatele depun la primărie adrese prin care solicită să protesteze zilele săptămânii viitoare. Pichetări. Sunt și sindicate din federație care vor depune”, a declarat Mitrescu.

Liderii sindicali condamnă decizia administrației de a nu da primă de Crăciun. Sindicatele spun că administrația are economii de 200 de miliarde de lei vechi la fondul de salarii, dar nu vor să dea primă.„Înseamnă doar răutate din partea lor, tratează cu ură salariații. Economia la salarii există, noi am intrat în posesia actelor care arată că există economie. Trebuie să o dea”, a declarat Mitrescu, acesta adăugând că redistribuirea fondului de salarii este prevăzută și în Contractul Colectiv de Muncă.

Pandurul a publicat vineri, 13 decembrie, un document din care rezultă că Directoratul CE Oltenia a decis să analizeze bugetul companiei, iar redistribuirea economiei la fondul de salarii să fie analizată în ianuarie.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: