Sindicaliştii din sănătate şi învăţământ au protestat

Zeci de angajaţi din sănătate, profesori şi lucrători ai Penitenciarului au protestat ieri în faţa Prefecturii timp de două ore. Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de lucru şi, bineînţeles de salarii.

Revoltaţi că nu li se respectă doleanţele, oamenii au ieşit în stradă. Aceştia ameninţă că dacă nu se va soluţiona nimic, vor continua protestele şi vor face chiar o grevă generală. 

„Salariile se micşorează pe zi ce trece“

Înarmaţi cu pancarte, fluiere, bannere şi multă mânie, circa o sută de oameni au ieşit în stradă. „Au lăsat de izbelişte nişte lucrări importante pentru învăţământ. Spre exemplu campusul de la Bârseşti. Protestăm împotriva condiţiilor din şcoli, sunt deplorabile ştiţi foarte bine. Noile măsuri de reducere a unor sporuri sunt discriminatorii“, a spus o profesoară. Gheorghe Câlniceanu, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ a declarat că „Salariile se micşorează pe zi ce trece. Nu ştiu unde folosesc banii. Poate pentru campania electorală“.

Sindicaliştii din sănătate au fost cei care au venit înarmaţi cu fluiere, făcând un adevărat vacarm. „Toate rectificările au fost negative. Nu suntem de acord cu aceste condiţii de salarizare. Vom înainta o petiţie prefectului“, a spus Valeriu Fotescu  de la Spitalul din Motru.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: