Sindicaliștii vor să fie în comisiile de concurs de la CEO  

Liderii sindicali din CE Oltenia vor să facă parte din comisiile de concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere, de la șefi de cariere până la CFL-işti. Sindicalistul Constantin Mitrescu spune că există și în Contractul Colectiv de Muncă o prevedere care le dă acest drept. „Acum doi ani am scos doi oameni afară după ce i-am prins copiind”, a spus Mitrescu.

Peste 100 de posturi de conducere vor fi scoase la concurs de CE Oltenia, după încheierea programului de disponibilizări. Este vorba de posturi de șef carieră, șef sector, de secție, ateliere, ingineri până la nivel de cefeliști, funcții vacantate după plecarea celor care le ocupau prin aplicarea programului de concedieri colective. Sindicaliștii vorbesc și de o altă categorie de posturi, acelea ocupate de anumite persoane care fie nu au dat concurs, fie au dat, dar l-au picat și tot au fost păstrați pe posturi. „Vor fi organizate concursuri, iar cei care promovează vor fi viitorii șefi. Comisia este stipulată în Contractul Colectiv de Muncă, la capitolul «Avansare-Promovare». Sunt acolo criteriile, cum se face. Apare o comisie tehnică și reprezentanți ai sindicatelor. Nu știți că acum doi ani am scos afară vreo doi oameni din examen, i-am prins copiind. Și acum îi ține pe post”, a declarat  Constantin Mitrescu, prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Boza şi Pisc examinează şefii de cariere

Alți lideri sindicali din FNME spun că din aceste comisii de concurs nu vor face parte sindicaliști, ci doar șefi din companie. „Din comisie nu vor face parte sindicaliști. Ce ne-a comunicat domnul director general, din prima comisie, care se va ocupa de șefii de cariere, adjuncții și inginerii șefi, vor face parte doar două persoane: domnul director general Boza și domnul director de la Termo Rovinari, Ion Pisc. Apoi, la următoarea etapă, cefeliștii, nu o să mai facă dânșii, o să facă parte, probabil, șefii de EMC sau de cariere. Asta am înțeles”, a explicat Ion Popescu, liderul Sindicatului Renașterea Jilț Sud, afiliat la FNME.

Vizualizări: 3,963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: