Sindicalistul Bădiţa, în conducerea UEF Motru

Liderul sindical de la Cariera Lupoaia, Nicolae Bădiţa, îl va înlocui pe Viorel Temelescu în conducerea Unităţii de Execuţie Foraje (UEF) Motru. Un alt lider din zona Motru, Nelu Roşca de la Cariera Roşiuţa, este membru în Consiliul de Administraţie al Minprest, unde reprezintă administraţia, nu sindicatele.

Preşedintele sindicatului de la Cariera Lupoaia, Nicolae Bădiţa, îl înlocuieşte pe Viorel Temelescu, fost vicepreşedinte la Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO). Şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor la care va fi validat Bădiţa are loc pe 27 iunie, la ora 16.00, la sediul CE Oltenia.

Nicolae Bădiţa va fi peste o lună în Consiliul de Administraţie al UEF Motru. Bădiţa este unul dintre preşedinţii de sindicat ce au părăsit Federaţia Naţională Mine Energie şi au trecut de partea administraţiei CE Oltenia. Ei au vorbit apoi despre înfiinţarea unui sindicat majoritar în CEO, lucru pe care nu l-au reuşit cu toate intervenţiile conducerii companiei energetice. Potrivit deciziei de convocare a şedinţei, publicată în Monitorul Oficial, acesta nu va fi singurul punct de pe ordinea de zi. Tot atunci se pare că va fi discutată angajarea unui administrator al UEF Motru. „Lista cu privire la localitatea de domiciliu şi calificarea profesională a persoanei propuse pentru funcţia de administrator se va afla la dispoziţia acţionarilor din data de 27 mai 2014 la sediul UEF Motru“, se arată în decizia publicată însă nu se înţelege exact despre ce este vorba. Directorul UEF Motru, Ilie Petrescu, a fost contactat telefonic pentru a explica ce decizii va lua societatea, însă nu a răspuns la telefon. Cert este că Petrescu este recunoscător PSD şi conducerii CE Oltenia pentru promovarea în funcţia de director şi nu va refuza nicio solicitare a partidului.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: