Încă un lider intră în greva foamei! Golea şi Tatomir, nemâncaţi de 7 ZILE

Cei doi sindicalişti Marin Golea şi Toma Tatomir sunt în greva foamei de o săptămână. Mâine, în faţa sediului CE Oltenia li se va alătura vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dumitru Popa. Sindicaliştii anunţă că vor sta în greva foamei până când starea de sănătate le va permite.

În timp ce Petre Bejinaru se află încă sub observaţie la spital, după ce sâmbăta trecută i-a venit rău, ceilalţi doi sindicalişti care protestează la nasul conducerii complexului, Marin Golea şi Toma Tatomir, spun că nu dau înapoi. Vor să continue protestul chiar şi o lună de aici înainte dacă nu vor fi demarate procedurile de negociere a actului adiţional la Contractului Colectiv de Muncă (CCM). “Suntem slăbiţi, dar să sperăm că va trece peste orgolii domnul director general şi o să convoace comisiile cu care trebuie să stea de vorbă, nu neapărat cu mine. Să discute problemele salariaţilor pentru că s-a ajuns la un stres infernal datorită nediscutării actului adiţional pentru 2014. Nu a venit nimeni să discute cu noi din conducere. Au venit doar oameni care ne cunosc foarte bine. Aici sunt camere video şi chiar unii colegi de-ai noştri se feresc să vină să stea de vorbă cu noi de teamă să nu se ia măsuri cu ei”, a spus Toma Tatomir.

Al patrulea lider în grevă

Şi ieri, la fel ca şi în zilele trecute, liderii FNME Dumitru Pârvulescu şi Gheorghe Etăgan s-au solidarizat pentru câteva ore cu protestatarii.

Vicepreşedintele FNME, Dumitru Popa, a declarat că va intra şi el în greva foamei, alături de Golea şi Tatomir, Popa a anunţat că miercuri dimineaţă va fi în faţa sediului CE Oltenia. „În aceste zile de când Marin Golea şi Toma Tatomir protestează, conducerea Complexului Energetic Oltenia nu a avut nicio reacţie. Acest gest de a intra în greva foamei a fost declanşat de abuzurile făcute de directorul Laurenţiu Ciurel asupra membrilor de sindicat şi chiar a liderilor FNME. Drept urmare, în semn de solidaritate miercuri 28 mai voi intra în greva foamei“, a declarat Dumitru Popa.

Cei patru lideri sindicali protestează deoarece administraţia nu a respectat prevederile Contractului Colectiv de Muncă (CCM), nu dialoghează cu sindicatele din FNME, iar veniturile au fost reduse cu 600 de lei. De asemenea, o problemă importantă este presiunea exercitată asupra salariaţilor.    

PROTEST

Protestul prin intrarea în greva foamei este ultima formă de a se opune conducerii CE Oltenia. În 2013, peste 4.000 de mineri au protestat împotriva conducerii companiei şi au cerut demisia lui Laurenţiu Ciurel. În 2014, câte 200 de mineri şi energeticieni au protestat timp de şase zile în faţa Diviziei Miniere, însă în zadar. 

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: