Sindicalistul Golea îl susţine pe Ciurel: Mai bine cu rău!

Sindicalistul Marin Golea, jurist în departamentul lui Ion Ruşeţ, a ţinut un adevărat discurs la Radio Infinit, pentru menţinerea lui Laurenţiu Ciurel în fruntea CE Oltenia, chiar şi cu dosarul penal pentru care este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ciurel declara acum câteva zile că, dacă va fi evaluat de specialişti, nu va fi schimbat. La fel spune şi Marin Golea. „Rău, dar mai rău e fără rău“, spune Golea. El a comentat şi problemele create de majorările salariale, făcute incorect, admiţând că în companie este „zarvă“.

Reporter: Se discută despre schimbări la CE Oltenia.

Marin Golea: Ştiu că la CE Oltenia a fost numită o conducere cu contract de mandat. În funcţie de cel care va veni la Ministerul Energiei probabil se va face o analiză a managerilor privaţi privind modul în care şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă, ţinând cont, dacă sunt specialişti, de cum a căzut piaţa de energie în această perioadă, ce se întâmplă cu noi, dacă şi-au îndeplinit planul de investiţi. Ce s-a întâmplat cu presiunea pe mişcarea sindicală e altceva, aici trebuie analizat managementul companiei, începând de la Consiliul de Supraveghere, Directorat. Să se vadă dacă au corespuns la provocările pieţei de energie.

Rep.: Credeţi că în urma unei asemenea analize Laurenţiu Ciurel va mai rămâne în fruntea companiei sau nu.

M.G.: Dacă analiza se face de profesionişti şi sunt oameni cu experienţă şi nu sunt oameni cu pasiuni... Bineînţeles că sunt multe de discutat. Piaţa şi toţi clamează că toţi cei care au probleme cu justiţia trebuie îndepărtaţi. Nu trebuie să judecăm noi înainte, dacă există un verdict juridic. Lucrurile sunt mai rău vis-a-vis de acest aspect. Ştiţi cum e, rău cu rău, dar mai rău e fără rău. 

Rep.: Cum comentaţi felul în care s-au făcut aceste majorări salariale?

M.G.: S-a discutat în Directorat că nu trebuie să se ţină cont de apartenenţa sindicală. Ulterior s-a întâmplat acest lucru. Listele au fost modificate parţial, dar destul de grosolan apărând salariaţi care nu au fost propuşi. Nu e nimic rău în asta, până la urmă au primit şi ei. Şi-au permis anumite persoane să intervină, iar lucrul acesta nu este de lăudat pentru că am văzut pasiuni în rândul salariaţilor.

Rep.: Credeţi că zarva se va opri după publicarea listelor?

M.G.: Este zarvă mare care nu cred că se va opri după publicarea listei, ci se va amplifica pentru că atunci se va cunoaşte realitatea. Realitatea este că nu s-au respectat principiile discutate.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: