Sindicatele cer închiderea magazinelor de sărbători

Sindicatele solicită guvernului, printr-o scrisoare deschisă, emiterea unei hotărâri de urgenţă a Guvernului prin care să stopeze deschiderea magazinelor măcar de Ziua Naţională "1 Decembrie", prima zi de Crăciun, 1 ianuarie şi prima zi de Paşte.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" şi Federaţia Sindicatelor din Comerţ semnalează premierului "situaţia gravă apărută în cadrul companiilor multinaţionale" referitor la politica faţă de angajaţi şi programul acestora de lucru în perioada zilelor de sărbătoare legală.

 Sindicaliştii susţin că până în anul 2010 companiile multinaţionale din sectorul comerţ au avut o atitudine care a rămas în limite decente faţă de sărbătorile naţionale legale şi faţă de angajaţi, magazinele rămânând închise trei zile pe an, respectiv 1 ianuarie, prima zi de Paşte şi prima zi de Crăciun.

"Cartel Afla" îi transmite premierului că astfel de companii nu şi-ar permite în ţara de origine să deschidă magazinele în zilele de sărbătoare legală şi mai ales de Ziua Naţională! În acest context, semnatarii scrisorii deschise îi cer lui Victor Ponta ca, împreună cu Guvernul României, să emită o hotărâre de guvern de urgenţă, care să fie în vigoare la data de 1 decembrie, prin care să se stopeze deschiderea magazinelor măcar de Ziua Naţională 1 Decembrie, prima zi de Crăciun, 1 ianuarie şi prima zi de Paşte. (A.A.)

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: