CE Oltenia pierde procesul cu Tinmar Energy

Complexul Energetic Oltenia a fost dat în judecată de Tinmar Energy, în vederea restituirii garanţiei de bună execuţie pentru un contract de furnizare de gaze naturale. Între cele două părţi exista un contract valabil pentru tot anul 2017, dar a fost denunţat unilateral de Tinmar Energy. CE Oltenia a fost nevoit să facă o altă procedură de achiziţie, câştigător fiind tot Tinmar, dar la un preţ cu 35% mai mare.

Complexul Oltenia a reţinut garanţia de bună execuţie pentru primul contract, dar furnizorul de gaze s-a adresat instanţei, unde a demonstrat că modalitatea de încetare a contractului prin denunţare unilaterală, cu un preaviz de 21 de zile, era prevăzută în contractul dintre părţi. „Este un dosar de achiziţii publice, iar contractul aşa cum se observă semnat a fost propus de către pârâtă”, se arată în apărarea furnizorului de gaze.

CE Oltenia a susţinut în instanţă că: „Prin denunţarea unilaterală a contractului de către societatea Tinmar Energy, aceasta a dat dovadă de comportament necorespunzător, în sensul că în toiul verii, fără a fi notificată instituţia pârâtă şi fără a încerca o conciliere, a trimis direct notificare de reziliere a contractului, respectând într-adevăr termenul de 21 zile. Având nevoie de gaz natural, instituţia pârâtă a fost nevoită să demareze o procedură, o altă procedură, preţurile au crescut, în final a fost adjudecat contractul tot de societatea Tinmar Energy, numai că preţurile au fost cu 35% mai mari”.

Avocatul Tinmar Energy a arătat că juriştii CEO fac confuzie între denunţare unilaterală şi reziliere. Astfel, Tribunalul Gorj a acceptat cererea Tinmar Energy privind restituirea garanţiei de bună execuţie, în sumă de 47.275,88 lei, precum şi a unor penalităţi de întârziere. Decizia nu este definitivă.

Vizualizări: 2,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: