Sindicatele din minerit anunţă concedieri la CEO. Administraţia tace!

Interesantă poziţionarea sindicatelor conduse de Marin Condescu. Ieri, liderul Gheorghe Etăgan, o voce importantă în Federaţia Naţională Mine Energie, a anunţat că 2013 va aduce disponibilizări în CE Oltenia!!!! Nu puţine, câteva sute. Este culmea că astfel de anunţuri sunt făcute chiar de cei care ar trebui să apere angajaţii, în timp ce ultima declaraţie a administraţiei este din timpul campaniei electorale, când a fost vehement negată orice informaţie legată de concedieri colective, reduceri de salarii sau privatizare.

Anunţul privind disponibilizările a venit în a treia zi a anului, chiar dinspre sindicate, asta în condiţiile în care ori de câte ori a fost întrebat despre eventuale disponibilizări, Laurenţiu Ciurel, directorul CEO, a infirmat această ipoteză. Întrebat de ce este el cel care dă astfel de veşti, Etăgan a răspuns: „Trebuie să spunem adevărul“. Aceasta a mărturisit că respectivele concedieri vor avea loc în zona Motru, la subteran, unde mina Lupoaia este în curs de închidere.

„Administraţia, până la această oră, nu ne-a precizat că vor fi disponibilizări în 2013, dar noi suntem conştienţi că trebuie să fie câteva sute de disponibilizări şi mă refer la activitatea de subteran. Că vrem, că nu vrem, vor fi disponibilizări în CEO, în sectorul de subteran, am precizat“, a declarat Etăgan.

Deşi, iniţial era vorba ca angajaţii de la subteran să fie absorbiţi de celelalte unităţi, acum, se pare că nu este loc pentru toţi. „S-au transferat, dar nu poţi să-i absorbi pe toţi. 76 de angajaţi s-au dus la Dragoteşti, dar mai sunt aproape 150. La ei mă refer“, a mai declarat liderul.

Sindicalistul a mai spus că se va lupta pentru adoptarea în 2013 a ordonanţei 116, cea în baza căreia au fost făcute şi concedierile de acum doi ani. Această ordonanţă prevede plăţi compensatorii şi concediu de aşteptare, pentru cei care mai au puţin până la pensie, cum este cazul minerilor din subteran.

PRECEDENT

Un alt sindicalist care a vorbit de concedieri colective în CE Oltenia este Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii. Creţan a spus la finele anului trecut că vor fi făcute concedieri în rândul personalului TESA.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: